Egy napig bírta az egyik tesztelésre kiküldött új Samsung Galaxy Fold kijelzője

0

A Galaxy Fold az egyik legérdekesebb, legkülönlegesebb okostelefon most a piacon, amely számos új fejlesztést vonultat fel, ám ennek sajnos ára van, nem volt túl sima a készülék startja, és még mindig akadhatnak problémák. Most például nagyon gyorsan meghibásodott az egyik példány kijelzője, de reméljük, hogy csak egyedi esetről van szó.

Eredetileg áprilisban kellett volna megjelennie a Galaxy Foldnak, ám több készülék kijelzője is megadta magát a tesztelők kezében, ezért a Samsung visszahívta a mobilt, hogy javítsanak rajta. Nemrég el is készültek a javított verzióval, ami elvileg strapabíróbb lett, és van, ahol már meg is vásárolható a frissített modell. Sorra jelennek meg a tesztek a különböző techportálokon és YouTube-csatornákon, ám nem mindenki volt szerencsére az újságírók közül. A TechCrunch munkatársa arról számolt be, hogy normál használat mellett egy nap után meghibásodott a nála lévő példány kijelzője. Középen néhány pixel folyamatosan világít, ami bár messze nem akkora probléma, mint amik korábban előfordultak, de nyilván zavaró.

A jó hír, hogy egyelőre ez az egyetlen ilyen eset, ráadásul a Samsung szerint ez garanciális hiba lehet. Az érintett készüléket már vizsgálják egyébként. Igazból egy-egy hibás darab bármilyen okostelefon vagy más műszaki cikk esetében előfordulhat, tehát egy ilyen esetből még nem érdemes messzemenő következtetéseket levonni.

Azt pedig sajnos el kell fogadni, hogy a Galaxy Fold egy kényes mobil lett, nem lehet úgy használni, mint a többi készüléket. A Samsung ki is adott egy videót, amelyben az óvatos, körültekintő kezelésre hívja fel a figyelmet. A kijelzőt finoman kell megérinteni, nem szabad erősen megnyomni, védeni kell a portól a készüléket, stb.

Az alábbi tesztvideón remekül látszik, hogy mi történik, ha valaki nem vigyáz a mobilra:

A Samsung egyébként bevezetett egy olyan akciót, hogy első alkalommal olcsóbban cseréli a Galaxy Fold kijelzőjét, ha valaki összetörné. Mindössze 149 dollárba kerül a gyári javítás, ha egy éven belül történik valami a mobillal.

Végül pedig nem árt megjegyezni, hogy bár megvásárolható a Fold, azért mégiscsak egy koncepciókészülékről van szó, amit nem azért csináltak, hogy mindenki rohanjon a boltba megvenni. Ez inkább csak egy technológiai erőfitogtatás, hogy a Samsung megmutassa, mire képes, illetve egy kis betekintés abba, hogy milyen irányba tart a fejlődés. Ilyen szempontból pedig teljesen lényegtelen a strapabírása, hiszen úgysem ezt, hanem majd valamelyik későbbi generációt fogjuk megvenni, ami sokkal kiforrottabb lesz, és talán olcsóbb is.

Forrás: TechCrunch

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid