Sötét mód a Gmail alkalmazásban és az Instagramon is

0

Szerencsére egyre több alkalmazás kapja meg az úgynevezett sötét módot, ami nem csak a szemet kíméli, de OLED kijelzők esetében az akkumulátort is. A Google épp most jelentette be, hogy elindították a Gmail frissítését, és az Instagram is aktívan teszteli az új opciót.

Gmail sötét mód

A Google friss blogposztjában hivatalosan is bejelentette, hogy Androidon és iOS-en is elérhető lesz a Gmail sötét módja. Néhány szerencsés felhasználónál már korábban megjelent, ám a következő 15 napban szélesebb körben is megindítják a frissítéseket.

Egyelőre érdemes türelemmel várni, ha minden jól megy, pár héten belül már sötétben pompázik majd a Gmail. Egyébként a Beállítások/Általános beállítások menüben a Téma menüpontot kell majd keresni, erre kattintva lesz bekapcsolható a sötét mód.

Instagram sötét mód

A Facebook app mellett az Instagram sötét módját is élesben teszteli a közösségi óriás. Egyelőre nagyon kevés felhasználnál jelent meg a lehetőség, de képernyőképek már vannak róla:

Egyelőre nem tudni, hogy mikor lesz szélesebb körben is elérhető a funkció, de remélhetőleg 1-2 hónapon belül találkozhatunk vele.

Forrás: Google, AndroidPolice

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid