Az 5G ellen tüntettek Svájcban

0

Az 5G technológiák hajnalán vagyunk, ám az új telekommunikációs szabvány terjedése nem zajlik zökkenőmentesen. Az egyik első ország, ahol elindulhattak az 5G hálózatok, Svájc lett, ám az európai országban már most ellenállásba ütközött a fejlesztés, olyanok miatt, akik szerint az 5G károsan befolyásolja az emberi egészséget, illetve a környezetet. A tiltakozók célja, hogy leálljon az 5G rendszerek kiépítése hazájukban.

A legutóbb a Frequencia nevű helyi szervezet emelt szót az 5G hálózatokkal szemben, amelyek az idén aktiválásra kerültek, és elérhetővé váltak a felhasználók számára. Svájc összesen 334 5G állomást helyezett el az országon belül, és a sugárzáshoz szükséges frekvenciát mindhárom helyi szolgáltató számára elérhetővé tette. A környezetvédők különböző csoportjai viszont igyekeznek ellenállni, a részükről a küzdelem egyáltalán nem ért véget. Ahogy azt már írtuk, ezúttal a Frequencia zászlaja alatt gyűltek össze, és a jelentések szerint a minap több ezer ember tüntetett a svájci parlament előtt, hogy ne építsenek több 5G állomást az ország határain belül.

A szombati tüntetés

Ez nem az első alkalom, hogy ez a szervezet tiltakozik az 5G technológiák ellen, állításuk szerint az új telekommunikációs infrastruktúra sokkal erősebb elektromágneses sugárzással terheli majd a környezetet. Szerintünk nem csupán az emberi egészségre, de az élővilágra is káros az új szabvány. Mielőtt legyintenénk, hogy mindez csupán konteó, meg baromság, hozzá kell tegyük, hogy a Svájci Orvosi Szövetség szintén óvatos hozzáállást javasolt az 5G technológiákhoz, és szerintük is érdemes körültekintőnek lenni. Ti kinek adtok igazat? Szerintetek is veszélyes lehet az 5G használata?

Forrás: GizChina

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid