Veri a mezőnyt a Huawei Mate 30 Pro kamerája

0

Legalábbis a kamerák tesztelésére szakosodott DxOMark csapata szerint. Az új Huawei csúcsmobilt alaposan próbára tették, és állítólag ennek vannak most a legjobb hátlapi kamerái.

A DxOMark nemrég változtatott kicsit a pontozási metódusán, nagyobb hangsúlyt kapott az éjszakai fotózás és az ultraszéles látószög, éppen ezért a korábbi mobilok eredményeit is újraszámolták. Ebben az új toplistában eddig a Galaxy Note 10+ 5G vezetett 117 ponttal, ám a Mate 30 Pro jócskán beelőzte, ugyanis 121 pontot kapott, ami természetesen rekordnak számít.

Hátlapi kamerában tehát magasan vezet most a Huawei mobilja, ami egyébként csak a fotózásra 131 pontot, videózásra pedig kereken 100 pontot kapott.

Szelfik tekintetében azonban van még egy kis lemaradás a konkurenciához képest, az előlapi kamerát ugyanis 93 pontra értékelték, miközben a Samsung legújabb mobilja 99 pontot ért el. A teljes teszt itt olvasható angolul.

Sajnos azonban hiába kapott kiemelkedő kamerát a Huawei Mate 30 Pro, ha kérdéses az európai megjelenése. Google-alkalmazások nélkül valószínűleg elég kicsi lenne rá a kereslet, így egyelőre csak Kínában kezdték árulni, nálunk nem is biztos, hogy kapható lesz idén.

Forrás: DxOMark

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid