Egy spéci okostelefont mutatott be a Xiaomi, amire Leica M objektív szerelhető

0

A Xiaomi 12S Ultra a gyártó első készüléke volt 1 colos kameraszenzorral, ami még most is ritkaságnak számít az okostelefonok világában. A remek kamerás képességekkel rendelkező mobilból most bemutattak egy speciális verziót, ami külső objektívvel használható.

Hiába a nagy szenzor, a méretkorlátok miatt az okostelefonoknál nem tudnak komolyabb lencséket alkalmazni, ami eléggé behatárolja a lehetőségeket. A fix fókusztávolság a 12S Ultra esetében is adott, egyelőre csak nagyon kevés mobil rendelkezik mozgó lencsékkel, és azok is korlátozottan működnek. A most bemutatott koncepció mobil azonban teljesen más kategória, ugyanis egy méretes Leica M objektív pattintható a hátuljára.

A Xiaomi úgy oldotta meg a dolgot, hogy a már meglévő 1 colos kamera mellé (ami ugyanúgy használható mint eddig is, nem kell hozzá a plusz objektív) egy másik 1 colos szenzort pakolt, ez található a kamerasziget közepén. Az érdekessége az, hogy “csupaszon” áll az érzékelő, nincsenek előtte lencsék, csak egy zafírüveg védelem.

Ez a második kamera akkor lesz használható, ha felszereljük az objektívet. Ezután rengeteg fejlett funkció válik lehetségessé, gyakorlatilag egy (fél)profi digitális gépet kapunk, ami egy okostelefon és egy tükör nélküli fényképezőgép egybeépítve.

A 12S Ultra eredeti kameráiból egyébként nem csak az 1 colos, 50 MP-es fő szenzort tartották meg, hanem a 48 MP-es ultraszéles látószögű egységet is, ami középről lentre került, a periszkópos telefotó kamera helyére.

Nem ez az első készülék, ami valamilyen módon kombinálja a mobilok és a fényképezőgépek képességeit, de a Xiaomi megoldása mégis teljesen egyedi, ilyet eddig nem igazán láthattunk.

Sajnos egyelőre semmilyen információt nem osztott meg arról a Xiaomi, hogy a különleges készülék kapható lesz-e kereskedelmi forgalomban, és ha igen, akkor mikor és mennyiért. Így jelenleg csak egy koncepcióról van szó, persze azért bízunk benne, hogy valamilyen formában beszerezhető lesz.

Forrás: Xiaomi

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid