Egy strapateszt leleplezte a Google Pixel 7 Pro gyenge pontját

0

A Google Pixel 7 modellek kialakítása nagyjából ugyanolyan, mint a Pixel 6 telefonoké, egy nagy különbséggel, hogy a kamerák sorát ezúttal nem üveg, hanem fémkeret veszi körül. Azt lehetne gondolni, hogy ez a megoldás tartósabbá teszi a mobilokat, de Zack Nelson strapatesztje szerint sajnos épp az ellenkezője igaz.

Az ex-műszerész YouTube-videós a védjegyének számító kegyetlen próbatétel alá vetette a Pixel 7 Prót, videója alapján az okostelefon gyenge pontja éppen a kamerasor. Már karcolás esetén is hamar megjelennek a látható sérülések, de nem ez a legnagyobb gond a mobil ezen részével.

A mobil elő- és hátlapját is Gorilla Glass Victus igyekszik oltalmazni, kivéve természetesen a kamerákat magában foglaló részt. Hiába van a kamerák körüli keret fémből, ez nem feltétlenül jelent tartósabb kivitelt az üvegnél. A probléma ezzel az egésszel az, hogy a kamerasor ráível az oldalsó keretre, ez a kialakítás pedig az elődjéhez képest strukturálisan jóval gyengébbé teszi a Pixel 7 Prót. Ráadásul az antennavonal is itt van, ami tovább gyengíti a kiépítést.

A Google Pixel 6 Pro sikeresen túlélte Zack Nelson hajlítástesztjét, és bár az új modell sem roppant ketté, hajszálon múlt, hogy nem több darabban végezte.

Ami a többi (sokak szerint megkérdőjelezhető gyakorlati haszonnal kecsegtető) tesztet illeti, az öngyújtós égetés nagyjából 20 másodperc alatt nyírja ki az OLED megjelenítő pixeleit, amelyek ezt követően már nem térnek észhez többé. A Gorilla Glass védelem hozza a papírformát, a Mohs-skála 6-os szintjének megfelelő keménységgel bíró eszközök már látható nyomokat hagynak rajta.

Tekintve a Google Pixel 7 Pro frissen felfedett gyengeségét, hatványozottan igaz a szokásos közhely, mely szerint nem érdemes tok nélkül használni az okostelefont. Ez egyfelől meg fogja védeni a karcokkal és az esésekkel szemben, másfelől biztosít egy extra merevséget, tartást, amellyel a mobil – mint látható – sajnos nem igazán rendelkezik.

Forrás: JerryRigEverything

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid