Egy tanulmány szerint az Android felhasználók jobban vezetnek, mint az iPhone-osok

0

Nem áramot, hanem autót. A múltban már mindenféle kutatásokkal igyekeztek összehasonlítani az Android és iOS operációs rendszert használó embereket, így próbálva egyebek mellett képet alkotni a fogyasztói szokásokról, de persze akadnak olyan felmérések is, amik leginkább csak a két tábor egymás elleni hergelését szolgálják. Valószínűleg a legújabb, cikkünk tárgyát képező felmérés inkább az utóbbi kategóriába tartozik.

A Jerry nevű applikáció célja, hogy összehasonlítsa a különböző autós biztosításokat, és a nemrég publikált kutatási eredmények az alkalmazás gyűjtéséből származnak. Az üzemeltetők szerették volna kideríteni, hogy vajon az Android vagy az iOS felhasználó vezetnek-e jobban, biztonságosabban. Hogy ezt meg tudják becsülni, összegyűjtötték 20 000 autós 13 millió kilométernyi vezetési adatát. Az összes mérési szempont szerint az Android-felhasználók teljesítenek jobban az utakon.

“A Jerry elemezte a 20 000 járművezetőtől nyert adatokat, amelyek 13 millió kilométernyi vezetés során gyűltek össze 14 nap alatt. Az adatokból egy általános vezetési pontszámot, valamint a gyorsítás, a sebesség, a fékezés, a kanyarodás és a figyelemelterelés alpontszámait állapítottuk meg. Ezután az eredményeket az okostelefonok operációs rendszerei és különböző demográfiai jellemzők szerint csoportosítottuk.”

Legyen szó összpontosításról, fékezésről vagy kanyarodásról, minden kategóriában az Android felhasználók kerültek ki győztesen, vagyis ők vezetnek biztonságosabban. Az útra való koncentrálás az, amiben a leginkább érezhető volt a különbség, a tanulmány szerint az iPhone tulajdonosok sokkal hajlamosabbak ránézni az okostelefonjukra, mint a többiek.

Az viszont már ad némi szemöldökráncolásra okot, hogy a Jerry szerint az Android-felhasználók sokkal nyitottabbak, őszintébbek és szerényebbek, valamint sokkal kevésbé érdekli őket mások társadalmi státusza és a luxus.

Forrás: GizChina

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid