Egy új, hasznos widgetet kapott a Google Térkép

0

Korábban már beszámoltunk két újításról a Google Térképpel kapcsolatban, most pedig egy harmadik fejlesztés is megjelent, ami egy kifejezetten hasznos widget, erre ráadásul nem kell olyan sokat várni, rengeteg felhasználónál már el is érhető.

A Google Térkép új androidos widgetje a kezdőképernyőre vagy a lezárt képernyőre kihelyezve folyamatosan mutatja, hogy a környékünkön milyen a forgalmi helyzet, mennyire vannak tele az utak.

A widget ugyanazokat a forgalmi adatokat jeleníti meg, amelyeket navigáció közben is láthatunk, vagyis az egyes utak színei attól függően változnak, hogy mennyire nagy a forgalom. A zöld szín enyhe fogalmat, a narancs erősebb forgalmat, a piros pedig komolyabb torlódást, dugót jelent.

A navigációval ellentétben a widget elsősorban nem arra való, hogy kiválasszuk a megfelelő útvonalat, ehhez érdemes megnyitni az appot. Sokkal inkább arra jó, hogy egy gyors képet kapjuk a környék forgalmáról, így eldönthetjük, hogy érdemes-e útnak indulni az adott pillanatban, vagy esetleg később menni, ha halasztható a programunk.

A Google közleménye szerint az új, forgalomfigyelő widget az elkövetkezendő hetekben szélesebb körben is megjelenik az Android rendszerű készülékeken, de sok felhasználónál már most is elérhető.

A beállítás menete:

  • Tartsd nyomva a kezdőképernyő egy üres területén az ujjad.
  • A megjelenő opciók közül válaszd a “Widgetek”-et.
  • Görgess le, keresd meg a Térkép appot, majd válaszd ki.
  • Az új widget neve “Forgalom a környéken”, érintsd meg hosszan, majd húzd a kívánt helyre.
  • Első alkalommal rá kell kattintani, és megadni neki a helyhozzáférési engedélyt.
  • A widget csak akkor működik, ha be van kapcsolva a GPS.

Forrás: XDA

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid