Hivatalos: jön az olcsó Netflix-előfizetés

0

Egy interjú során a Netflix vezérigazgatója, Ted Sarandos hivatalosan is megerősítette, hogy egy új előfizetési csomaggal készülnek, ami olcsóbb lesz, mint az eddigiek, cserébe viszont megjelennek reklámok.

A Netflix egyeduralma megtörni látszik, hosszú idő után először csökkent az előfizetők száma, a konkurens szolgáltatások pedig egyre sikeresebbek. Ha a vállalat az élen szeretne maradni, stratégiaváltásra van szükség, és ennek az egyik legfontosabb eleme az olcsóbb, hirdetésekkel ellátott előfizetési opció lesz, ami akár már idén megjelenhet egyes piacokon.

Pontos részletek még nincsenek, de a feltételezések szerint 5 dollár körül alakulhat az új csomag havidíja, ami a jelenleg elérhető legolcsóbb opciónak, a 10 dolláros SD (480p) előfizetésnek a fele. A hazai árak kicsit másképp alakulnak, nálunk átszámolva valamivel kevesebbet kell fizetni, de ha az arányok maradnak, akkor olyan 1250 Ft környékén alakulhat majd a reklámokkal ellátott Netflix-csomag (az SD jelenleg 2490 Ft-ba kerül Magyarországon).

A Netflix tehát szeretné azokat a felhasználókat is megnyerni, akik túl drágának találják a jelenlegi csomagokat, viszont egy kis reklám nem zavarja őket. Akiknek pedig megfelelnek a mostani opciók, azoknak továbbra is reklámmentes marad a szolgáltatás.

Részlet Ted Sarandos nyilatkozatából:

Egy nagy ügyfélszegmenst eddig kihagytunk, azokat az embereket, akik azt mondják: “Hé, a Netflix túl drága nekem, és nem bánom a reklámokat.” Hozzáadunk egy reklámokkal támogatott csomagot; de a ma ismert Netflixen nem lesznek hirdetések. Hozzáadunk egy új szintet azoknak az embereknek, akik azt mondják: “Hé, alacsonyabb árat akarok, és megnézem a reklámokat”.

Ez egyébként csak az egyik nagy újítás, amivel a Netflix készül, a másik egy olyan opció lesz, amivel plusz felhasználókat lehet a már meglévő előfizetésekhez adni. Ezzel a jelszómegosztást szeretnék visszafogni.

Via

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid