Egy Windows 95-ben megjelent funkcióval újíthat az Android 12

0

Már javában zajlik az Android 12 fejlesztése, de az újítások egy része még nem ismert, folyamatosan bukkannak fel az újabb és újabb információk arról, hogy mire számíthatunk. A legfrissebb hírek szerint egy olyan funkcióval gazdagodhat a friss verzió, ami a jelenleg ismert formájában elsőként a Windows 95-ben jelent meg.

A Lomtár funkciót valószínűleg nem kell bemutatni azoknak, akik használtak már valamilyen asztali rendszert, az okostelefonok esetében azonban ez eddig valamiért nem annyira terjedt el. (Bizonyos gyártói felületek esetében megoldották már, de a gyári Androidban eddig nem volt ilyesmi).

A Google az Android 11-ben bevezetett egy ehhez hasonló lehetőséget a fejlesztőknek, de a felhasználók számára ez nem volt elérhető. Az XDA beszámolója szerint azonban az Android 12-ben végre megjelenhet egy valódi Lomtár, amit már bárki használhat.

Az Android 12 egy rendszerszintű Lomtár funkcióval gazdagodhat, vagyis lesz arra lehetőség, hogy a törtölt fájlokat egy bizonyos ideig (30 nap) vissza lehessen állítani. A Beállításoknál, a Tárhely menüpont alatt külön részleget kapnak a Lomtárba helyezett fájlok. Meg lehet majd nézni, hogy ezek mennyi helyet foglalnak, és természetesen a Lomtár ürítésére is lesz lehetőség.

A Google saját fájlkezelője, a Files app is támogatni fogja a Lomtárat, sőt, lehetséges, hogy ehhez nem is fog kelleni az Android 12, korábbi rendszereken is működhet a funkció.

Forrás, via

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid