Egyedülálló VR headseten dolgozik a Google

0

Egy most megjelent pletyka szerint a Google egy, az eddigiektől merőben eltérő VR szemüvegen dolgozik.

A virtuális valóság headsetek piaca jelenleg két csoportra oszlik. A mobil VR szemüvegeknél a telefonunkat kell bepattintani az adott eszközbe, amely két speciális lencsén keresztül szemlélve repít át minket a virtuális valóságba. Ilyen eszköz pl. a Samsung Gear VR-ja vagy a Google Cardboard. A másik kategória a saját kijelzőt tartalmazó eszközök, amiket valamilyen asztali géphez vagy játékkonzolhoz kell csatlakoztatnunk. Ezek sokkal komplikáltabbak, drágábbk és erőforrás igényesebbek, cserébe sokkal teljesebb élményt nyújtanak. Ebbe a szegmensbe tartozik pl. az Oculus Rift, a HTC Vive vagy a PlayStation VR.

google cardboard

Google Cardboard VR

A Google új megoldása viszont egy teljesen új kategóriát teremtene. A pletykák szerint ez az eszköz teljesen önálló lesz, sem mobiltelefon, sem asztali gép nem lesz szükséges hozzá. A meghajtásról ugyanis a headset saját hardvere, szenzorai és kamerái gondoskodnának, amit a Movidius nevű cég biztosítana. Ez jó választásnak tűnik, ugyanis a Movidius egy igen nagy név a számítógépes képalkotó eszközök piacán.

Ahogy említettem, a Google már rendelkezik egy VR eszközzel, a kartonpapírból hajtogatott és mindössze 20 dollárba kerülő Cardboard VR-ral, ami az egyik legjobb belépő bárkinek, aki ki akarja próbálni a virtuális valóságot. Azonban ha az itt említett eszköz valóban készülőben van, nos, annak az ára egy-két nullával biztos több lesz.

PhoneArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu egyik legújabb és legfiatalabb szerkesztője.

NapiDroid