Egyes Google Pixel tulajdonosok Android 12-es frissítést kaptak az Android 13 helyett

0

A Google a napokban megkezdte a támogatott Pixel modellek frissítését a legújabb, Android 13 rendszerre, ám bizonyos felhasználók arról számoltak be, hogy a készülékükre a 13-as helyett Android 12 töltődött le. Habár sokan nem tudták mire vélni a jelenséget, a gyártó szolgált némi magyarázattal.

Akik a várt Android 13 helyett 12-es rendszert kaptak, egy 2 GB-os adatcsomagot töltöttek le, amelynek része a júliusi biztonsági folt is, vagyis egy egészen új verzió került a készülékükre, benne egy GPS-szel kapcsolatos javítással. De ez mégsem az, amire a Pixel készülékek tulajdonosai számítottak, ők egy Android 13 frissítésben reménykedtek.

A visszajelzések szerint elsősorban német és brit felhasználókat érint ez a jelenség, szerencsére őket sem túl sűrűn, és leginkább azok találkozhatnak a furcsasággal, akiknek Google Pixel 6 vagy Pixel 6 Pro mobilja van.

Az AndroidAuthority munkatársai rákérdeztek a dologra a Google-nél, ahonnan a következő hivatalos nyilatkozat érkezett az üggyel kapcsolatban:

Augusztus 15-én az Android 12 régi verzióját futtató Pixel készülékek értesítést kaptak egy korábban kiadott, hibajavításokat tartalmazó Android 12 frissítésről. Az értesítésben szereplő üzenetek az Android 13 időzítése miatt zavarosak voltak, és jelenleg az egyértelműség érdekében módosítják őket.

A Google közleménye hangsúlyozza azt is, hogy ez az Android 12-es frissítés teljesen független az Android 13-as frissítéstől, és hogy akár hetekbe is beletelhet, amíg az új rendszer eléri a támogatott készüléket. Azok, akik türelmetlenek, úgy játszhatják ki a dolgot, hogy belépnek a béta felhasználók közé, letöltik a stabil Android 13-at, majd kilépnek a programból, legalábbis ez a metódus bevált néhány Pixel tulajdonos számára.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid