Egymás mellett a Harmony OS és az iOS 14 animációi

0

A telefonokot és a tableteken futó Harmony OS nyilvánvalóan Androidra épül, kinézetben azonban sokkal közelebb áll az Apple rendszeréhez. Nemrég kikerült egy összehasonlító videó, és nem lehet szó nélkül elmenni amellett, hogy mekkora a hasonlóság. A Huawei megcsinálta a kínai iOS-t?

Azt már az elején érdemes tisztázni, hogy több androidos felület is merít az iOS-ből dizájn terén, különösképpen a kínai gyártók esetében, ám ez valamilyen mértékben fordítva is igaz, hiszen sok újítást az Androidból vett át az Apple. Ezzel alapvetően nincs is semmi gond, mindenki inspirálódik másokból, de azért az alábbi videót érdemes megnézni érdekességképpen.

Az új Harmony OS 2.0 és az iOS 14 látható egymás mellett, és kár lenne tagadni, hogy rengeteg a hasonlóság a két felület között, az animációknál ez különösen feltűnő, de a vezérlőpanelnél és a feladatkezelőnél is sok az egyezőség. Egyébként a Huawei mellett szól, hogy rettentően pörgősnek tűnik a felület, a videó alapján semmivel sem lassabb, mint az Apple rendszere.

A Harmony OS telefonokra és tabletekre szánt kiadása egyébként nemrég mutatkozott be, néhány friss készülék már gyárilag ezzel érkezik, illetve bejelentettek 100 korábbi modellt, amelyek frissítés formájában fogják megkapni az új rendszert. Egészen a Mate 9 és a P10 telefonokig visszamenőleg tervezi a frissítést a Huawei, ami egy hatalmas vállalás, hiszen ezek 4-5 éves készülékek, de azt azért mindenképpen érdemes megjegyezni, hogy első körben Kína a célpiac. Azt sajnos még nem tudni, hogy Európában mikor vezetik be a Harmony OS-t.

Forrás

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid