Egyre kevesebben vesznek új telefont, hanyatlik a piac

0

Sajnos ahogy az várható volt, a sok éves felívelés után irányt váltott az okostelefon-piac, hanyatlásnak indult. A nehéz gazdasági helyzet miatt egyre kevesebben vesznek új mobilt, és ez várhatóan nem is fog változni a közeljövőben.

Több kutatócég is adott ki becsléseket 2022 harmadik negyedévére vonatkozóan, és bár a pontos számokban akadnak eltérések, abban nem, hogy mindegyik szerint jelentős csökkenés tapasztalható a mobilos piacon. A Canalys éves szinten 9%-os csökkenésről számolt be, ami Counterpoint szerint pedig 12%-kal fogyott kevesebb okostelefon az elmúlt időszakban, mint egy ével korábban.

Ha a konkrét számokat nézzük, akkor a Counterpoint szerint 2021 harmadik negyedévében 342 millió mobil talált gazdára, 2022 azonos időszakában pedig már csak 301 millió.

Az egyes gyártók sorrendje nem változott világszinten, továbbra is a Samsung áll az első helyen (22%-kal), az Apple pedig a másodikon (18%-kal), és mindkettő tudott javítani a részesedésén. A Xiaomi a harmadik helyen végzett 14%-kal, utána pedig az Oppo és a Vivo következik 10, illetve 9%-kal.

Források: Canalys, Counterpoint, via GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid