Kiszivárgott egy különleges hajlítható Xiaomi mobil prototípusa

0

Egy levédett szabadalomból még nem feltétlenül lesz a boltban megvásárolható termék, sőt, sokszor még prototípus sem készül az adott koncepció alapján. Néha viszont megesik, hogy egy ötlet továbbjut a tervezőasztalról, ám a megjelenésre már nem kerül sor. Ilyen lett a Xiaomi kifelé hajlítható flexibilis mobilja is, amelynek koncepcióját 2019-ben védette le a kínai gyártó, és most három évvel később fotókon láthatjuk a szabadalom alapján készített prototípust.

Az elsősorban fejlesztéssel és mellékesen szivárogtatással foglalkozó Kuba Wojciechowski tette közzé azt a néhány képet, amelyen a Xiaomi kifelé nyíló hajlítható okostelefonjának prototípusa látható. A készülék a Huawei Mate X sorozatba tartozó mobiljaira hajaz, kereskedelmi forgalomba pedig soha nem került.

Az eredeti szabadalom

Mint látható, a korábban levédetett szabadalom dizájnját sikeresen átültették a gyakorlatba. Az okostelefon hátlapján összesen négy kameramodul látható, szemügyre vehetjük a LED-villanót, illetve a képernyőt kinyitó fizikai billentyűt. Belülről is meg tudjuk tekinteni a mobilt, ezeken a képeken jól látható a dupla akkumulátor-kialakítás, a nagyobb cella 3500 mAh kapacitású.

Az itt látható prototípus belsejében Snapdragon 855 lapkakészlet és X50 5G modem található. A képeket publikáló forrás azt állítja, hogy a gyártó munkatársai mindent megtettek a készülék titokban tartásáért, és csak nagyon kevés példány készült belőle. Az ötletből valószínűleg azért nem lett valódi termék, mert a prototípus strapabírása hagyott maga után nem kevés kívánnivalót.

Éppen ezért a Xiaomi végül a Galaxy Fold modellekre hajazó megközelítést választotta, amikor kifejlesztette a MIX Fold okostelefonokat, a dizájn alapjain pedig azóta sem változtattak.

Ez persze nem feltétlenül jelenti azt, hogy a későbbiekben ne próbálkozhatnának meg egy az itt látható prototípust idéző elképzeléssel, de a dolgok jelenlegi állása alapján erre kevés az esély.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid