5G-rekordot döntött a Samsung

0

Habár a színfalak mögött már zajlik a következő telekommunikációs szabvány, a 6G fejlesztése, ez nem jelenti azt, hogy ne lehetne a lehető legtöbbet kihozni a jelenlegi technológiából, vagyis esetünkben az 5G-ből. A Samsung bejelentette, hogy rekordsebességű adatátvitelt vittek véghez, mégpedig egy 5G mmWave hálózaton keresztül.

A Samsung Electronics és az NBN Co. közösen végzett kísérlete egy 750 millió ausztrál dolláros beruházási terv részeként valósult meg, és végül rekorderedménnyel zárult. Az NBN mindenféle szoftveres fejlesztést vetett be annak érdekében, hogy az Ausztráliában kiépítendő 5G hálózatból a lehető legtöbbet hozzák ki, és az első próbálkozások máris rendkívül ígéretesre sikerültek.

A helyszíni teszt során a próbaeszközzel sikerült 1,75 Gbps átlagos letöltési, valamint 61,5 Mbps átlagos feltöltési sebességet elérni. A letöltési csúcssebesség 2,7 Gbps volt, ráadásul ezt a forrástól 10 km-re sikerült elérni, ami igazán figyelemreméltóvá teszi a végeredményt.

A Samsung és partnere azt állítja, hogy ez a friss mérföldkő fontos lépés az 5G hálózatok fejlesztésében, nem csak a sűrűn lakott, városi, hanem a vidéki területek szempontjából is. A sikerrel záruló tesztek egyértelműen azt mutatják, hogy az 5G rendszerekben óriási potenciál van, amelyet a jövőben igyekeznek majd még jobban kiaknázni.

Forrás: Samsung

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid