Életmentő újítást vezetett be a YouTube

0

A YouTube újabban sok bosszúságot okoz a felhasználók számára, egyre keményebben fellép a reklámblokkolók ellen, és még hosszabb hirdetéseket vezet be. Ugyanakkor azért néha tesznek jó lépéseket is a videómegosztó portál fejesei. A platform egészségügyi szervezetekkel együttműködve elsősegély videópolcokat hozott létre, ezeken pedig olyan témákban kínálnak oktatóvideókat, mint az újraélesztés vagy a vérzések kezelése.

A YouTube bejelentette, hogy a keresési találatok tetejére tűzött elsősegély-információs polcokat vezet be. Ezek a polcok könnyen követhető videókat tartalmaznak akreditált forrásokból, olyan témákban, mint például a fulladás, a vérzés, a szívroham, a stroke, a roham, az opioid túladagolás és az újraélesztés. A portál az Amerikai Szívgyógyász Szövetség ingyenes, 11 videós újraélesztési tanfolyamát is hozzáférhetővé teszi, amely értékes információkat nyújt az orvosi vészhelyzetek esetére.

A YouTube Health kampány azzal a céllal indult, hogy egészségügyi szakemberektől származó, magas színvonalú egészségügyi tartalmakat biztosítsanak mindenki számára, világszerte. A kezdeményezés keretében egészségügyi címkékkel egészítették ki a szakemberek által készített videókat, valamint egy válsághelyzeti erőforráspanelt is létrehoztak, amely segíti a felhasználókat abban, hogy élő segítséghez jussanak, amennyiben szükséges. A videók egyelőre csak angol és spanyol nyelven érhetőek el, de a Youtube várhatóan további országokra és nyelvekre is kiterjeszti ezt az új, valóban életmentő kezdeményezést.

Forrás: Android Police

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid