Bizonyos tokok és tartozékok használhatatlanná tehetik az S Pen-t

0

Habár a Samsung Galaxy Note széria néhány éve nyugdíjba vonult, az ikonikus S Pen toll továbbra is éli világát, olyan készülékek mellé adják, mint a Galaxy Ultra mobilok és a Galaxy Tab táblagépek. Érdemes észben tartani, hogy egyes mágneses telefontokok, illetve tartozékok megzavarhatják az S Pen működését, sőt, akár használhatatlanná is tehetik azt.

Mint kiderült, a MagSafe kialakítású, nem gyári tokok olyan erős mágneseket tartalmaznak, hogy az általuk generált mező képes megzavarni az S Pen elektromágneses rezonanciamezejét. Ez a mező teszi lehetővé, hogy a kijelző hajszálpontosan regisztrálja az S Pen helyzetét. Ha pedig ezt egy külső mágnes megzavarja, akkor a stylus pontatlanná válhat, de az is megtörténhet, hogy a panel egyáltalán nem reagál majd rá.

A problémára nemrég az ETNews hívta fel a figyelmet, akik egy Samsung Galaxy S23 Ultra készülékhez készült MagSafe tok kapcsán tapasztalták a bosszantó jelenséget. A Sammobile újságírói is tesztelték a teóriát, és arra jutottak, hogy igazából bármilyen mágneses mező megzavarhatja az S Pen működését, nem csak egy MagSafe kialakítású tok.

Ők azt csinálták, hogy fogtak egy Galaxy Watch töltőkorongot, majd azt egy Galaxy S23 Ultra hátlapjára ragasztották, és megpróbáltak jegyzetelni az S Pen segítségével. Annak ellenére, hogy a töltő viszonylag gyenge mágneses vonzással rendelkezik, megbolondul tőle az S Pen. A jó hír az, hogy a mágnesek nem okoznak végleges károsodást a tartozékban. Ugyanakkor bárki tapasztalja a jelenséget, okkal gondolhatja azt, hogy a stylus végleg bekrepált, aztán lehet, hogy teljesen feleslegesen vesz magának egy másikat.

Akárcsak a Sammobile újságírói, mi is azt javasoljuk, hogy ha problémákat tapasztalsz az S Pennel, a kézenfekvő megoldás az lehet, hogy eltávolítasz minden mágneses kiegészítőt a készülékedről, annak közeléből. Ha ezután is fennáll a hiba, akkor lehetséges, hogy a tartozék mégiscsak meghibásodott.

Forrás: Sammobile

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid