A Netflix azt akarja, hogy tedd ki a potyázókat a fiókodból

0

A Netflix már régóta küzd azzal, hogy sokan gyakorlatilag teljesen ingyen nézik a tartalmakat, valaki más fiókját használva. Éppen ezért most bejelentettek egy új funkciót, amivel az eddigieknél sokkal könnyebben ki lehet rakni az illetéktelen, potyázó felhasználók szűrét.

A Netflix webes és mobilos felületén, a fiókbeállítások között megjelent egy új menüpont “” néven, amire ha rákattintunk, akkor készülékekre lebontva láthatjuk, hogy honnan használják az előfizetésünket.

Ha esetleg nem lenne egyértelmű, akkor a beazonosításban segíthet, hogy egy adott készülékről melyik profilt használják a legtöbbet, hol található helyileg (város), mikor lépett be utoljára, sőt, még az IP címet is lekérdezhetjük. A lényeg pedig a “Sign Out” gomb, amivel ki tudjuk léptetni az adott eszközt (illetéktelen felhasználás esetén a jelszó megváltoztatása is ajánlott).

A vállalat az alábbiakat írja a közleményében:

“Mivel a zsúfolt ünnepi szezon már a küszöbön áll, sok tagunk mozgásban lesz, és Netflixet fog nézni, bárhová is utazik, hogy meglátogassa a családját és a barátait. A fiókba való bejelentkezés egy szállodában vagy akár egy barát házában egyszerű és intuitív, de időnként az emberek elfelejtenek kijelentkezni.

Ma elindítjuk az új Hozzáférés és eszközök kezelése funkciót a fiókbeállításokban, amely lehetővé teszi, hogy könnyedén megtekinthesse a fiókjáról nemrég streamelt eszközöket, és egyetlen kattintással kijelentkezhessen az egyes eszközökről.

Ez a sokat kért funkció, amely segít a tagoknak a fiókjuk biztonságának kezelésében, mostantól világszerte minden tag számára elérhető a weben, iOS-en és Androidon.”

Alapvetően tehát arra lehet jó az új funkció, hogy ha valahol bejelentkezve maradtunk, akkor később távolról ki lehet lépni az adott eszközről, anélkül, hogy jelszót változtatnánk, és ezzel kellemetlenséget okoznánk azoknak, akik a jóváhagyásunkkal használják a fiókunkat. Persze más előnye is van az új felületnek, hiszen egy helyen láthatjuk, hogy milyen készülékekről használják az előfizetésünket, és könnyebben tudjuk menedzselni a hozzáféréseket.

A Netflix egyébként azt szeretné elérni, hogy egy fiókot csak egy háztartáson belül élők használjanak, és ha valaki másokkal is megosztja az előfizetését, akkor az fizessen plusz díjat. Néhány országban már be is vezették ezt, és várhatóan jövőre más régiókra is kiterjesztik majd.

Forrás: Netflix

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid