Januártól plusz díjat fizethet, aki megosztja másokkal a Netflix-fiókját

0

A Netflixnek régóta jelent problémát, hogy sokan kvázi teljesen ingyen, más fiókját használva veszik igénybe a szolgáltatást. A becslések szerint 100 millió ilyen potyázó háztartás lehet, ami értelemszerűen elég komoly bevételkiesés a vállalatnak. Bizonyos régiókban már tesztelik azt a megoldást, ami véget vethet ennek, és a legfrissebb hírek szerint a jövő év elején világszerte bevezetik az új fejlesztést.

A Netflix felhasználási feltételeiben az áll, hogy egy előfizetést csak egy háztartásban élők használhatnak, vagyis elvileg nem lenne szabad megosztani a jelszavunkat barátokkal, távolabbi rokonokkal vagy a szomszéddal. Eddig ezt nem igazán ellenőrizték, hamarosan azonban határozottabban fel fognak lépni a potyázók ellen.

Bizonyos latin-amerikai piacokon már tesztelik az új megoldást, aminek az a lényege, hogy egy kisebb havidíjért cserébe alfiókokat hozhatunk létre, amelyeket egy-egy másik háztartásban lehet használni. Egy ilyen alfiók nagyjából a normál előfizetési díj negyedébe kerül, tehát a prémium csomag esetében nálunk durván 1100-1200 Ft-ra lehet számítani plusz háztartásonként. Nem kell tehát a teljes árat újra kifizetni, de mégsem teljesen ingyen fogják használni a barátok, ismerősök az előfizetésünket.

A pontos részletek még nem ismertek, így a végleges hazai árakat sem tudjuk, de a hírek szerint a jövő év elején kerül majd szélesebb körben is bevezetésre a fiókmegosztási opció, amivel igyekeznek majd felszámolni az ingyenes jelszómegosztást.

Egy másik újítás, amivel a Netflix készül, a reklámokkal támogatott olcsóbb előfizetési csomag. Ez novemberben indul, első körben 12 országban, nálunk viszont ez is csak jövőre várható. Az amerikai ára 6,99 dollár, ami 70%-a a legolcsóbb Basic csomagnak. Ha ebből indulunk ki, akkor nálunk várhatóan 1500 és 2000 Ft között kell majd fizetni ezért a lehetőségért havonta.

Via

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid