Ekkor frissülnek Android 6.0-ra a OnePlus mobilok

1

Több gyártóhoz hasonlóan a OnePlus mobilok Android 6.0-s frissítéséről is érkeztek hírek, ráadásul ezek hivatalos információk: 2016-ban jön a Marshmallow.

A kínai gyártó a saját fórumán nyilatkozott a legújabb Android átiratának állapotáról. Mindhárom mobil meg fogja kapni a Marshmallowt, igaz a legrégebbi készülékük, a One is mindössze másfél éves, szóval ez nem olyan meglepő.

CyanogenMod

Kezdjük is a 2014-es zászlóhajó-gyilkossal. Ez a mobil alapvetően nem a gyártó saját, OxygenOS nevű felületével érkezik, hanem CyanogenOS-szel. A Cyanogen 2016-os terveiről írtunk egy cikket nemrég, és abban szerepelt, hogy a Mod 13-as verziója még idén kész lehet, azonban az OS (ami a One hivatalos ROM-ja) érkezése 2016 első negyedévére csúszik. A OnePlus egyébként az OxygenOS Android 6.0-n alapuló változatát is elérhetővé fogja tenni e mobil számára, azonban erre valószínűleg elég sokat kell még várni.

Folytassuk a OnePlus 2-vel, ami az OxygenOS (feltehetőleg) 3-as számú verziójával fogja megkapni az Android 6.0-t, szintén 2016 első negyedévében. A gyártótól sokan kérték, hogy a Marshmallowban debütáló ujjlenyomat-olvasó API-t tegyék elérhetővé előbb, azonban a OnePlus azt mondja, hogy ez felesleges, hiszen hamarosan (értsd hónapok múlva) úgyis megérkezik az Oxygen OS 3.0.

A legújabb üdvöske, az X pedig még nem tudni, hogy mikor kapja meg a 6.0-ra való frissítést. A gyártó azonban biztosított mindenkit, hogy hamarosan erről is értesülünk majd.

oneplus x 1

A OnePlus tehát 2016 előtt nem fog elkészülni a Marshmallow adaptációjával, ami azért kicsit szomorú, ha azt vesszük, hogy az OxygenOS szinte egy stock Android felület, néhány extrával.

OnePlus

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu egyik legújabb és legfiatalabb szerkesztője.

NapiDroid