Ekkortól lesz kapható az Android rendszert futtató kézikonzol, a Razer Edge

0

Tavaly leplezték le az elsősorban, de nem kizárólag felhős játékra fejlesztett, Android operációs rendszert futtató kézikonzolt, a Razer Edge-t, amely opcionálisan 5G modemmel is fel van szerelve. A kütyü eddig nem kapott hivatalos megjelenési dátumot, de most már tudni, hogy mikortól lehet majd beszerezni.

Az USA-ban január 26-án jelenik meg a Razer Edge. A konzolt a gyártó weboldaláról és a vele partneri kapcsolatban lévő üzletekből lehet megrendelni, míg az 5G modemmel szerelt variáns kizárólag az amerikai szolgáltató, a Verizon jóvoltából lesz kapható. A készüléket eredetileg a Mobile World Congress eseményen jelentették be, majd később a RazerCon rendezvényen mutatták be részletesebben. A forgalmazás dátumát a mostani CES expón közölték, és így már csak hetek választanak el bennünket a megjelenéstől.

A Razer Edge egy koprodukció eredménye, a Razer, a Qualcomm és a Verizon együtt dolgozott rajta. Akármelyik variáns is kerül a jövendőbeli tulajdonos birtokába, azon mindenképpen lesz egy 6,8 hüvelykes, 144 Hz-es, 2400 x 1080 felbontású OLED megjelenítő, amely mögött egy Snapdragon G3X Gen 1 lapkakészlet teljesít szolgálatot. A processzor mellé 8 GB RAM és 128 GB bővíthető háttértár kerül az összeszerelés során, a működés közben termelődő hőt pedig aktív hűtés igyekszik féken tartani.

A kézi konzol említésre méltó további jellemzői közé tartozhat az 5 megapixeles előlapi kamera, a Bluetooth 5.2 támogatás, a Wi-Fi 6E kompatibilitás, illetve a kontrolleren lévő fülhallgató kimenet. Az 5G-s modell számunkra tehát teljesen kiesett, de a Wi-Fi-s verziót talán meg lehet majd rendelni a Razer oldaláról. Ez a változat 400 dollárba, vagyis nagyjából 150 ezer forintba kerül.

Forrás: Android Authority

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid