Elég menő lett a Xiaomi új e-book olvasója

0

A Xiaomi tényleg szinte minden termékkategóriában ott van a toppon, most példának okáért egy vadonatúj e-book olvasóval jelentkeztek, amiről leginkább azért éreztük szükségét írni pár sort, mert egy Android rendszert futtató eszközről van szó. A készülék a Mi Reader Pro nevet viseli, és az olyan gépek kihívójának szánták, mint az Amazon Kindle Oasis.

A készülék nem minden előzmény nélkül érkezett, volt már egy Mi Reader nevű e-book olvasója a cégnek, de ahhoz képest komoly előrelépésnek lehetünk szemtanúi. Nagyobb a képernyő, rengeteg testreszabási lehetőség áll rendelkezésre, arról nem is beszélve, hogy most már van hangalapú keresés is.

A készülék képernyője 7,8 colos képátlóval rendelkezik, természetesen egy e-ink megjelenítőről van szó, amelynek 330 ppi-s pixelsűrűsége több, mint korrekt. A kijelző háttérvilágítással ellátott, összesen 24 különböző fényerő szintje van, a panel ráadásul hideg és meleg árnyalatban pompázhat a beállításainktól függően.

Az e-book olvasó lelke egy négymagos processzor, amely mellé 2 GB RAM, valamint egy 32 GB-os háttértár került, a készülék pedig Android 8.1 Oreo rendszerre alapuló felületet futtat (a verziószám itt nem igazán számít, mivel egy teljesem átszabott rendszerről van szó). Ami a kapcsolati lehetőségeket illeti, rendelkezésre áll a Wi-Fi, a Bluetooth 5.0, illetve támogatva vannak különböző kínai platformok, mint a Baidu, illetve a WeChat Redding. Az interfész része a Xiao AI, ami példának okáért hangalapú kereséssel igyekszik könnyíteni a jövendőbeli tulajdonosok életét.

A Xiaomi Mi Reader Pro esetében elérhető egy olyan funkció, amivel a közös vezeték nélküli hálózaton lévő eszközökről lehet pillanatok alatt átküldeni különböző e-könyveket, maga a gép persze támogatja az összes létező formátumot. Nem adja fel neki a leckét a txt, a pdf, az epub kiterjesztés sem, de a Microsoft Office dokumentumokat is lazán megnyitja. Az e-book olvasó belsejében egy 3200 mAh kapacitású akkumulátor található, amelynek köszönhetően lehetséges az akár 70 napos üzemidő is, tudjátok, az e-tinta kijelzők legendásan keveset fogyasztanak.

A Xiaomi Mi Reader Pro csak fekete színben létezik, és nagyjából 165 dollárnak megfelelő helyi pénzért lehet majd beszerezni, egyelőre viszont csak Kínában lesz elérhető. Reméljük azért később más piacokon is megjelenik, mert összességében véve egy nagyon jó ár-érték aránnyal rendelkező, hiánypótló masináról van szó, a hasonló méretű gépek ugyanis sokkal drágábbak szoktak lenni a hazai kínálatban.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid