Elephone A6 Mini – Filléres, kompakt mobil Android 9.0-val

0

Olvasóink hozzászólásaiból tudjuk, mennyire sokan vágynak valamilyen kompaktabb, ám ennek ellenére jól felszerelt okostelefonra. Sajnos – vagy szerencsére, nézőpont kérdése – a Samsung Galaxy Note szériával bealkonyult a kisméretű kijelzővel rendelkező telefonoknak, és nagyon kevés választási lehetőség maradt ebben a kategóriában. Ezek egyike lehet az Elephone A6 Mini, ami némileg kisebb, mint a jelenlegi mobilok többsége, és tisztességes hardverrel, valamint friss szoftveres környezettel rendelkezik.

A telefon nem egy felsőkategóriás készülék, ennek megfelelően hátlapja műanyagból készült, bár aki volt már szervizben törött eszközzel, mindenképpen értékelni fogja az anyaghasználatot, hiszen hasonló baleset nemigen fog történni ezzel a szerkezettel. Az Elephone A6 Mini képernyője 5,71 colos, ami elsőre nem tűnik valami túl kompaktnak, viszont a 19:9 képaránynak és a vékony kávának köszönhetően kényelmesen fogjuk tudni használni akár egyetlen kézzel is.

A gyártáskor felhasznált panel IPS LCD, a felbontás HD+, a megjelenítő felső részén pedig egy aprócska, esőcsepp alakú szenzorsziget található, ami még aránylag ízlésesnek is nevezhető a hasonló megoldások között.

Tovább haladva a készülék belseje felé egy modern, 12 nm-es MediaTek Helio A22 lapkakészletre bukkanhatunk, amelyet a gyártó 4 GB RAM-mal, valamint egy bővíthető, 32 vagy 64 GB-os belső tárhellyel fejelt meg, olyan jellemzők ezek, melyekkel nem sűrűn találkozni ebben az árkategóriában.

A készülék természetesen kiválóan használható fotók készítésére, ebben segítséget a hátlapon található duál kamerakészlet fog majd nyújtani, ami 16, valamint 2 megapixeles szenzorokkal dolgozik. Persze aki önarcképet szeretne csinálni magáról, használhatja a notchban található előlapi képrögzítő egységet, amelynek 16 szintén megapixeles érzékelője van.

Fontos elvárás ázsiai okostelefon vásárlása esetén, hogy a készülék birkózzon meg a helyi telekommunikációs hálózatokkal, de az Elephone A6 Mini nem fog ilyen téren sem csalódást okozni, hiszen kiválóan boldogul a 800 MHz-es frekvenciával is, ami főleg a vidéki felhasználók számára lesz fölöttébb pompás hír. Bár ez egy büdzsémasina, nem maradt le róla a biometrikus azonosítás lehetősége sem, erre hivatott a keretre szerelt ujjlenyomat-olvasó, de elérhető az arcfelismerés opciója is.

Talán sokan örültek volna egy NFC chipnek, sajnos erről le kell mondani, nem fért bele a keretbe, no de a GLONASS műholdak jeleit is értelmező navigáció, az ötödik generációs Bluetooth modem, a duál SIM támogatás, a fülhallgató kimenet, és az FM rádió (!) valamelyest képesek lesznek ezen technológia hiányát feledtetni. A telefon burkolata alatt egy 3180 mAh kapacitású akkumulátor található, melynek cseréje házilag sajnos nem lehetséges. Az energiatakarékos MediaTek lapka, és a közepesen magas felbontású kijelző ezzel a teleppel decens üzemidőt képes biztosítani. Az Elephone A6 Mini ráadásul már az első bekapcsolástól kezdve Android 9.0 Pie operációs rendszert futtat, ami nem éppen megszokott ebben az árkategóriában, viszont mi nagyon örülünk neki.

Amennyiben egy relatíve kompakt méretű, de nem alsóházas maradék alkatrészekből álló, tisztességes okostelefont szeretnétek beszerezni, ha lehet mérsékelt áron, akkor az Elephone A6 Mini tökéletes alternatívát jelenthet. A mobil akciós a Banggood weboldalán, cirka 34 ezer forintnak megfelelő összegért már vihető is. Használjátok a 3EleA632 kupont, és így az ár tovább csökkenthető (~30.000 Ft). További részletekért, és a megrendelésért, kattintsatok bátran erre a linkre!

Vámmentes szállítás: EU Priority Line.

Forrás: Banggood, KínaiBázis

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid