Elfeledett Nokia tablet 2001-ből!

0

Gondolnád, hogy a Nokia már 9 évvel a világmegváltó iPad előtt táblagépet készített? Pedig így van, el is készült a fejlesztés, és kb. 1000 darab legyártása után meggondolták magukat, majd bezúzták őket…

Nokia tablet

Nokia M510 Web Tablet sok mindenben meghaladta a korát, és egész komoly felszereltséggel rendelkezett. A Symbian egy kora verziója futott rajta, ami az Epoc nevet viseli, és volt benne naptár, e-mail kliens, jegyzet, de még Opera böngésző is.

Email kliens

Az LCD kijelző 10 colos volt 800×600 pixeles felbontással, és támogatta az ujjal és a stylus-al való érintést is. Ezen kívül minden oldalán billentyűk és kapcsolók voltak, amik további beviteli lehetőséget biztosítottak. A készülék egyébként 4 órát bírt ki egy feltöltéssel, és ha belegondolunk, hogy sok olcsó tablet ma se bírja tovább (vagy még eddig se), akkor kiderül, hogy ez igazán jónak számított.

Nokia tablet 10 colos kijelző

 

Csatlakozók terén sem kellett szégyenkeznie a Nokia M510-nek, mivel volt rajra USB, PS/2, és 3.5mm-es fülhallgató kimenet is. Az adatkapcsolati lehetőséget a Nokia C111-es Wi-Fi mobul biztosította, ami akár 11Mbps letöltési sebességre is képes volt.

csatlakozók

El is kezdték a tablet legyártását, de a Nokia végzett egy piackutatást, ami szerint nem lett volna igény a készülékre, és így 1000 darab után leállították a projektet. Az elkészült táblagépeket zúzdába küldték, de pár darab túlélte, amiknek egy részért a rajta dolgozó szakemberek mentették meg. Később 2005-ben készült el a Nokia 770 táblagép, amit szerencsére már piacra is dobott a cég.

PhoneArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid