Elindult a Google készülékkereső hálózata – Nincs több elveszett telefon?!

0

Ahogy azt már korábban előre jeleztük, a Google végre aktiválta a készülékkereső hálózatát, ami a telefonok és egyéb eszközök, tárgyak követését, megtalálását teszi lehetővé, akár offline állapotban is.

A hálózatba az Android 9 vagy ennél újabb verziókat futó készülékeket kapcsolják be, így összesen több, mint 1 milliárd eszköz áll majd rendelkezésre, hogy megtaláljuk az elveszett kütyüjeinket. Első körben az USA-ban és Kanadában indult el a szolgáltatás, hamarosan azonban a világ többi pontján is aktiválhatják.

Ahogy a bevezetőben írtuk, a készülékkereső (Find My Device) előnye, hogy akkor is megtalálhatjuk az eszközeinket, ha azok offline állapotban vannak. A Pixel 8 és Pixel 8 Pro modellek pedig ennél is tovább mennek, ugyanis kikapcsolt állapotban, akár teljesen lemerült aksi mellett is meg lehet majd őket keresni.

Májustól érkeznek a különböző Bluetooth nyomkövető tagek, amelyeket már kifejezetten az új Find My Device hálózathoz fejlesztettek, így kulcsok, pénztárcák és más tárgyak, illetve háziállatok követése is megoldható. A telefonok és tabletek mellett más műszaki cikkekbe is beépítik a funkciót, például fülhallgatókba vagy hangszórókba (Sony, JBL, stb.).

A Google igyekszik kiszűrni a visszaéléseket, ezért ha a telefonunk érzékeli, hogy egy eszköz huzamosabb ideig követ minket (például valaki elrejtett egy nyomkövető taget a táskánkban), akkor jelezni fogja nekünk, és segít megtalálni a nyomkövetőt. Az iOS 17.5 frissítéssel pedig az iPhone-ok is bekapcsolódnak ebbe, így a két nagy platform együttesen fogja megakadályozni a nem kívánt követést.

Forrás: Google

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid