Képeken az új Sony csúcsmobil, ilyen lesz az Xperia 1 VI

0

A Sony Xperia 1 VI kapcsán eddig azt beszélték, hogy nagyjából az elődhöz hasonló formatervvel érkezik, csupán a képarányt variálja meg a japán gyártó, így a készülék kevésbé lesz magas, és egy picit szélesebbre alakítják. Arról is lehetett hallani, hogy a Sony búcsút int a 4K felbontásnak, illetve, hogy a kamerák ugyanazok lesznek, mint az Xperia 1 V esetében. Most renderelt képeken csodálhatjuk meg a zászlóshajó külsejét.

Az itt látható renderek forrása azt állítja, hogy a készülék 6,5 hüvelykes megjelenítővel lesz felszerelve, és a felhozatalnak továbbra is részét képezi a fülhallgató kimenet, valamint a dedikált kamerakioldó gomb is a jobb oldali kereten.

Az előzetes értesülések alapján a Sony Xperia 1 VI 161,9 x 74,5 x 8,4 mm méretekkel rendelkezik majd, vagyis szélesebb és kevésbé hosszú lesz, mint az elődje, amely 165 x 71 x 8,3 mm dimenziókkal bír. Így aztán az okostelefon hatodik generációja búcsút int a 21:9-es képaránynak, amely kiemelte az Xperia 1 modelleket a mezőnyből, és helyette egy sokkal hagyományosabb kialakítást kap, amely jellemző az összes többi jelenlegi zászlóshajóra.

Manapság a legtöbb okostelefon árkategóriától függetlenül a 19:9 vagy a 20:9 képarányt alkalmazza, és a Sony mobilja is ezekhez közelít majd. Ami pedig a 4K felbontást illeti, igazából csak a Sony alkalmazta ezt, más gyártók esetében nem terjedt el.

Így a japán gyártó ezzel is egy olyan funkciót kukáz, amely valamelyest kiemelte a saját készülékét a többi közül, ugyanakkor kevés volt a gyakorlati jelentősége, mind felhasználás, mind eladási számok szempontjából. Azt egyelőre nem tudni, hogy a Sony Xperia 1 VI mikor mutatkozik be hivatalosan, de az előd tavaly májusban lépett a világot jelentő deszkákra. Valószínűleg az idei modell is hasonló ütemterv szerint debütál.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid