Kormányzati és üzleti használatra szánják a ZTE Axon 60 Ultrát

0

A ZTE hivatalosan is leleplezte az Axon 60 Ultrát Kínában, amely kétirányú műholdas kommunikáció révén képes hívásokat indítani és fogadni, illetve ugyanezt szöveges üzenetekkel is tudja a kínai Tiangtong szatellit rendszeren keresztül. Az Axon 60 Ultra kizárólag a kínai kormányzati és vállalati ügyfelek számára lesz kapható, az átlag fogyasztók részére nem értékesítik majd.

A gyártó a készülékhez adott egy több antennás kapcsolási algoritmust is, amely lehetővé teszi, hogy az okostelefon kombinálja a mobil és a műholdas hálózatokat a jobb adatátvitel, az alacsonyabb késleltetés és a stabilabb kapcsolódás érdekében, még olyan területeken is, ahol gyenge a mobilhálózati lefedettség.

Az Axon 60 Ultra támogatja az 5.5G technológiát is, amely a China Mobile szolgáltató új, nagysebességű 5G-s hálózata, ez akár 10 Gbps letöltési és 1 Gbps feltöltési sebességet is lehetővé tehet. Az újdonság másik érdekessége a kettős rendszer architektúra, amely egyszerre foglal magában egy felhasználói és egy kernel üzemmódot. Az előbbi lehetővé teszi az alkalmazások korlátozott hozzáféréssel történő futtatását a nagyobb rendszerbiztonság érdekében, míg az utóbbi korlátlan hozzáférést biztosít az operációs rendszer számára minden elérhető hardveres erőforráshoz.

Itt az idő, hogy az okostelefon hagyományosabb jellemzőire is kitérjünk. A ZTE Axon 60 Ultra 6,78 hüvelykes OLED megjelenítővel lett felszerelve, amelyen 1220p+ felbontásban jelennek meg a tartalmak, 120 Hz-es képfrissítési ráta mellett. A kijelző mögött Snapdragon 8 Gen 2 lapkakészlet zakatol LPDDR5X RAM és UFS 4.0 háttértár modulok mellett.

Az okostelefon hátoldalán 50 megapixeles elsődleges kamera található, amelynek részét képezi az optikai képstabilizátor is. A másik modul egy 50 megapixeles ultraszéles látószögű megoldás, illetve egy nem részletezett makró szenzor is felkerült az Axon 60 Ultrára. Az előlapi kamera 32 megapixeles fotókat készít.

A mobil energiaellátását egy 6000 mAh kapacitású szilikon-karbon akkumulátor biztosítja, amely támogatja a 80 wattos vezetékes gyorstöltést. A készülék külső borításra megfelel az IP68 minősítésnek, vagyis ellenálló a vízzel és a porral szemben. A gyártó egyelőre nem hozta nyilvánosságra az árazást, illetve az értékesítés kezdetét, de ez nagyon nem kell, hogy izgasson bennünket, hiszen ahogyan fentebb írtuk, az okostelefont a kínai kormányzat tagjainak, tisztviselőinek, illetve az üzleti felhasználóknak szánják.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid