Elképesztő lassításra képes a Sony új kameraszenzora

3

A Sony az okostelefon-piacon nem remekel annyira, de a kameraszenzorok terén kétségtelenül ott vannak az élvonalban. A japán gyártó most egy új mobilokba szánt egységet jelentett be, ami elképesztő lassított videót képes rögzíteni!

A Sony bemutatta a világ első 3 rétegű CMOS szenzorát DRAM-mal, ami annyit tesz, hogy a szokásos két réteg közé szereltek némi memóriát, és ez különleges képességekkel ruházza fel a kamerát.

A pontosabb technikai részletek nem annyira érdekesek, az viszont igen, hogy az új szenzorral lehetségessé válik 960 fps-es videók rögzítése 1080p felbontásban, ami 32-szeres lassítást jelent. Az alábbi videón remekül látszik, hogy miről is van szó, mindenképpen nézd végig, rendkívül látványos.

Az új szenzor mérete 1/2.3″, a maximális felbontása pedig 21.2 megapixel (5520 x 3840 képpont), ami 1.22µm-es pixeleket jelent. A 960 fps-es Full HD videók mellett támogatott még a 4K felvétel 60 fps-sel.

Azt sajnos egyelőre még nem tudni, hogy milyen mobilban debütál az újdonság, de nem kizárt, hogy már ez kerül majd a Sony következő zászlóshajójába.

forrás: Sony

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

Informatikus, online marketinges, újságíró, blogger és a Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid