Elképesztően bírja a karcolást a HTC U Ultra Sapphire Edition

0

A HTC piacra dobott egy különleges, zafírüveggel védett kijelzős U Ultra variánst. Természetesen ilyenkor mindenki azon gondolkodik, vajon egy ilyen megjelenítő mégis mit bír, mennyire ellenálló a behatásokkal szemben. A népszerű Youtube videós, Zack a JerryRigEverything csatornától próba alá vetette a készüléket, ami hihetetlenül jól bírja a gyűrődést. 

A mobilt egy Tissot luxusórával, valamint egy 50 dolláros hibrid üvegfóliával vetették össze, utóbbit a Samsung Galaxy S8-ra alkották. A teszt alapelve rendkívül egyszerű, mindhárom eszközt egyre durvább dolgokkal igyekeztek megkarcolni.

Az üvegfólia a Mohs skála 3. szintjénél adja meg magát, ami azt jelenti hogy egy ezüst vagy arany ékszer már visszafordíthatatlan károkat okoz benne. A tesztelő még azt is megnézi, vajon képes-e felgyújtani azt, és meglepő módon pillanatok alatt lángra is lobban. Semmi, csupán némi műanyag trutymó marad a a drága “üvegfóliából”…

A karcteszt azonban ezzel nem ér véget, a Tissot óra és a HTC készüléke továbbra is játékban marad. A skála hatodik, illetve hetedik szintjén szokott a legtöbb okostelefon sérülni, de itt még mindkét eszköz állja a sarat. A nyolcadik szinten, ami a topáz, illetve cirkón ellenállásának felel meg, már apróbb hajszálkarcok jelennek meg rajtuk. Végül a skála kilences szintjén mindkét eszköz áldozatul esik a durva behatásoknak. Szóval nem csupán üres reklámfogás a HTC részéről az, hogy a telefon kijelzője piszok jól ellenáll a karcoknak, és legalább olyan jól viseli magát mint egy luxusóra.

A cikkünkben szereplő Sapphire Edition 128 GB-os belső tárhellyel rendelkezik, és 849 eurót kóstál a kontinensünkön.

GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás
NapiDroid