Kész a kijelzőbe épített ujjlenyomat-olvasó, jönnek az ezzel szerelt mobilok

0

A Synaptics hivatalosan is bejelentette, hogy elkészültek a kijelzőbe épített ujjlenyomat-olvasójuk fejlesztésével. A technológia készen áll a tömeggyártásra, és jövőre meg is érkezhet az első ezzel szerelt csúcsmobil.

A vállalat tett néhány utalás arra vonatkozólag, hogy milyen készülékben debütálhat az új technológia. Az áll a hivatalos közleményükben, hogy az 5 legnagyobb mobilgyártó egyikével már meg is kezdték a tömeggyártást, és a legutóbbi statisztikák szerint ez a Samsungot, az Apple-t, a Huawei-t, az Oppót vagy a Xiaomit jelentheti.

A Synaptics arra is utalás tett, hogy keret nélküli OLED “infinity” kijelzővel fog megvalósulni az új fejlesztés, amiből leginkább a Samsungra következtethetünk. Emiatt sok helyen úgy jelent meg a hír, hogy már a Galaxy S9 is képernyőbe épített szenzorral érkezhet, de erre igen kevés az esély.

Koncepció

A legvalószínűbb az, hogy az S9 modellek ujjlenyomat-olvasója a hátlapi kamera alatt lesz, és a kijelzőbe épített megoldást majd a Galaxy Note 9 kaphatja meg. Persze az sem kizárt, hogy az Apple, a Huawei, az Oppo, vagy éppen a Xiaomi fogja elsőként adaptálni a technológiát.

Via Sammobile

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid