Elkészült a világ első Lightning-csatlakozós Android telefonja

0

Az Apple elég sok kritikát kap azért, mert nem tér át a telefonjainál az egységes USB-C csatlakozóra, helyette a saját Lightning megoldásukhoz ragaszkodnak. Az új EU-s jogszabályok ennek hamarosan véget vethetnek, de addig is egy ügyes mérnök gondolt egyet, megfordította a kérdést, és elkészítette a világ első Android rendszerű telefonját, ami az almás csatlakozón keresztül tölthető.

Ken Pillonel neve onnan lehet ismerős, hogy korábban egy iPhone X-en kicserélte a csatlakozót USB-C-re. Akkor hatalmas érdeklődés övezte a projektet, és végül a világ első Type-C portos iPhone-ja átszámolva nagyjából 28 millió Ft-ért kelt el.

Most megint kedvet kapott egy hasonló művelethez a svájci mérnök, ezúttal egy Lightning csatlakozót szerelt egy Samsung Galaxy A51-re.

Mindez egyáltalán nem volt egyszerű, ugyanis a Lightning kábelek úgy vannak kitalálva, hogy csak az Apple készülékeivel működjenek együtt, ezért át kellett verni, hogy elinduljon a töltés és az adatkapcsolt.

A projektnek túl sok valódi haszna nincs, Ken Pillonel le is írta a videó alatt, hogy csak a szórakozás kedvéért csinálta. A publikálást szándékosan április 1-jére időzítette, de a telefon valóban elkészült és működik, tehát nem áprilisi tréfáról van szó. Később érkezni fog egy hosszabb videó is, amelyen megnézhető lesz részletesebben is a folyamat, ahogy elkészült a világ első Lightning-csatlakozós Android telefonja.

Forrás

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid