Elstartolt a Huawei Mate 30 Pro európai értékesítése

0

A Huawei elég nagy gyomrost kapott az Egyesült Államoktól, a tiltás miatt ugyanis nem lehetnek Google-szolgáltatások a kínai vállalat újabb telefonjain. Az európai értékesítést ez kifejezetten hátrányosan érinti, ezért a Mate 30 mobilok eddig nem is igazán voltak kaphatók a kontinensünkön. Most azonban történt némi változás, Spanyolországban ugyanis piacra dobták a Pro változatot.

Nem holmi szürkeimportos forgalmazásról van szó, a Huawei hivatalos spanyol kirendeltsége kezdte árulni a Mate 30 Pro-t, de nem teljes gőzzel. A csúcsmodell egyelőre kizárólag a gyártó madridi boltjában kapható 8+256 GB-os kiszerelésben, ezüst színben. A készülék ára 1099 euró, ami átszámolva kb. 366 ezer Ft, ám a hírek szerint elég korlátozott a készlet. Ez nem is csoda, hiszen Google-szolgáltatások és Play Áruház nélkül nem lehet túl nagy keresletre számítani, főleg ezen az áron. Mondjuk december 9-ig van egy elég jó akció, a vásárlók kapnak egy 299 eurós utalványt a mobil mellé, amit szabadon elkölthetnek a Huawei üzletében. Tehát ha úgy vesszük, közel 100.000 Ft a kedvezmény.

Arról egyelőre nincs hír, hogy más európai országban is megjelenne a Huawei Mate 30 vagy a Mate 30 Pro. Persze nem kizárt, hogy további régiókban is kaphatók lesznek a közeljövőben, de hazai forgalmazásban nem érdemes reménykedni. Egyelőre nincsenek arra utaló jelek, hogy az USA visszavonná a szankciókat, és bár a napokban adtak egy újabb 90 napos haladékot a Huawei-nek, ez csak a korábbi készülékeket érinti, az újabbakon továbbra sem lehetnek rajta a Google szolgáltatásai.

Via GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid