Megindult az európai Xiaomi mobilok MIUI 12.5 frissítése

0

A Xiaomi legújabb rendszere, a MIUI 12.5 decemberben került bejelentése, és valójában jóval több újítást hoz, mint amit a számozása sejtet, egy főverziónak is simán beillett volna. Az új szoftvert elsőként Kínában adták ki nem olyan régen, most pedig végre megindultak az európai frissítések is. A Mi 11-re már számos felhasználó megkapta az update-et, illetve a Redmi Note 10 Pro esetében is megindult a folyamat.

A MIUI 12.5 tehát immáron Európában is elérhető a Mi 11 készülékekhez. A frissítés OTA módon érkezik, az adatcsomag pedig a 12.5.1.0.RKBEUXM build számot kapta. A változási naplóról készített képernyőképeken látható, hogy többek között azonnali gesztusvezérlési visszajelzésekre, valamint 20x nagyobb renderelési teljesítményre számíthatunk az adatcsomag telepítését követően. Egy másik merész ígéret szerint minden mobil gyorsabb lesz a frissítést követően, köszönhetően a készülékekre szabott egyéni beállításoknak. A gyártó azt állítja, hogy a MIUI 12.5 kevesebb erőforrást igényel, illetve gyorsabb és tartósabb is, bár utóbbi esetében nem egyértelmű, hogy mégis mire gondoltak.

Számos egyéb mellett a Jegyzetek applikáció részesült nagyobb ráncfelvarrásban, mostantól támogatja az összetett szerkezetű gondolattérképeket, illetve a felhasználó számára új eszközök állnak rendelkezésre ha skiccelni szeretne vagy vázlatokat készíteni. Érkezett egy gyorsgesztus jegyzetek és kivonatok készítéséhez, amelyet a felületen belül bárhol és bármikor aktiválhatunk. Néhány teljesen egyszerű lépést követően az alkalmazással a képek mellett szöveget vagy weboldal hivatkozásokat is elmenthetünk.

Természetesen kell némi idő ahhoz, hogy a frissítés minden készülékre eljusson, így ha a te Xiaomi Mi 11 példányodon még nem telepíthető, ne ess kétségbe! A letöltés egyébként nem foglal túl sok helyet, mindössze 656 MB, ráadásul megtalálható benne a 2021. áprilisi biztonsági folt is.

A Mi 11 mellett a Redmi Note 10 Pro esetében is megindult a frissítési folyamat, de ez egyelőre jóval kevesebb felhasználót érint. Mindenesetre valószínűleg már nem kell sokat várni, és további Xiaomi telefonokra is megjelenik a MIUI 12.5.

Ez is érdekelhet:

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid