Ennyibe kerül a Samsungnak egy Galaxy S9+ előállítása

0

Górcső alá vették, hogy mennyibe kerül a Samsung legújabb készülékének előállítása, és rögtön kiderült, hogy a Galaxy S9+ az eddigi legdrágábban legyártott mobilja a vállalatnak.

A TechInsights volt az elkövető, és viszonyításképpen a különböző alkatrészek árait is feltüntették a táblázaton, ráadásul melléraktak még néhány másik telefont is. Láthatjuk, hogy az egyes alkatrészek mennyit nyomtak a végösszegen, illetve hogy más készülékekhez képest hogyan viszonyul a hardverelemek összköltsége. A számítások szerint egy Galaxy S9+ előállítása 379 dollárba, vagyis átszámolva nagyjából 95.700 Ft-ba kerül.

Láthatjuk, hogy az S9+ alkatrészei 10 dollárral kerülnek többe, mint a Note 8 hardverelemei, az elődhöz képest pedig 36 dollár drágulás történt, ami nagyjából 10%-nak felel meg. Az iPhone X-hez viszonyítva 10.5 dollárral olcsóbb az S9+ előállítása.

A legdrágább elemek között szerepel a chipset és az AMOLED panel, de az optika, a memória és a nem elektronikus alkatrészek is jelentős költséggel bírnak.

Bár elsőre alacsonynak tűnik az előállítás ára, ne felejtsük el, hogy ez csak maga a hardver és az összeszerelés, ehhez még rengeteg más költség is hozzátartozik. Ilyen például a fejlesztés, a marketing, a munkaerő, a csomagolás, a szállítás, a forgalmazás költsége és természetesen az adók, így nem véletlen, hogy a végére jóval kisebb profit marad a Samsung zsebében, mint azt elsőre gondolnánk.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

NapiDroid