Ennyibe kerülhet a Xiaomi hajlítható mobilja!

0

Múlt hónapban debütált a Samsung és a Huawei hajlítható telefonja, amelyek méregdrága luxuscikkek lettek. Szerencsére a Xiaomi is készül a saját megoldásával, ami sokkal kedvezőbb árat kap.

A Galaxy Fold 1980 dolláros áron kerül majd piacra május környékén, a Mate X-ért pedig 2299 eurót fognak kérni, ha majd megjelenik valamikor az év közepe felé. A Xiaomi fejlesztését is láthattuk már képeken és videón is, de hivatalos bemutató még nem volt. Az ár viszont most kiderült, a Mi Fold vagy Mi Flex nevű készülék 999 dollárba kerülhet majd az USA-ban, Európában pedig 999 euróba. Ez átszámolva nagyjából 315 ezer Ft, ami még mindig nem olcsó, de sokkal jobban hangzik, mint a konkurencia árazása.

Koncepció (forrás: LetsGoDigital)

A Xiaomi mobilja nem csak a kedvezőbb ára miatt lesz érdekes, hanem a dizájnja sem mindennapi. A készüléket két helyen is be lehet hajtani, és az eddigi felvételek alapján meglehetősen vékonynak tűnik. Az alábbi videón egy prototípus látható, tehát nem biztos, hogy pontosan ilyen lesz a végleges modell, de valami hasonlóra lehet számítani.

A Mi Fold/Flex azért is lehet majd olcsóbb más megoldásoknál, mert egy kevésbé ismert cég, a Visionox Technology által fejlesztett OLED kijelzőt használ. Hogy ez pontosan hogyan viszonyul majd a konkurens termékekhez, azt egyelőre nem tudni, de hardveresen egész biztosan nem lehet panaszunk rá, hiszen abszolút csúcskategóriás felszereltséget kapunk Snapdragon 855 chipsettel és 10 GB RAM-mal.

A Xiaomi hajlítható telefonja állítólag már a második negyedévben, azaz április és június között megjelenik. Ha azt vesszük alapul, hogy nagyjából felébe kerül majd a Samsung Galaxy Foldnak, akkor minden bizonnyal hatalmas siker lesz, csak győzzük kivárni.

Forrás, via GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid