A frissítések kiadása szerint rangsorolták a mobilgyártókat

0

A mobilos vállalatokat a legtöbbször a piaci részesedés alapján állítják sorrendbe, ám legalább ennyire fontos és érdekes információ, hogy hogyan viszonyulnak a készülékeik frissítéséhez.

Az AndroidAuthority folyamatosan nyomon követi az Android frissítéseket, és ahogy azt a korábbi rendszereknél tették, most is megvizsgálták, hogy az aktuális kiadást, vagyis a 9.0 Pie-t mennyire gyorsan adták ki az egyes gyártók a mobiljaikra.

Az Android 9.0 végleges kiadása tavaly augusztus 6-án jelent meg, és a Google Pixel mobilok már aznap megkapták, így a keresőóriást fölösleges is belevenni a listába. Ha valaki gyors frissítéseket akar, akkor a legjobb választás egy Pixel telefon.

Google Pixel 2

 

A gyártók rangsora nem csak az alapján állt össze, hogy mikor frissítették az első készüléküket Android 9.0-ra, hanem azt is számításba vették, hogy mennyi mobiljukra adták ki az aktuális rendszert.

Íme a sorrend (a zárójelben az látható, hogy mennyit kellett várni a gyártó első frissítésére):

 1. HMD Global (Nokia) (53 nap)
 2. Essential (0 nap, az Essential Phone azonnal megkapta a Pitét, de csak ez az egy mobiljuk van)
 3. Sony (67 nap)
 4. Xiaomi (71 nap)
 5. OnePlus (46 nap)
 6. Samsung (140 nap)
 7. Huawei/Honor (164 nap)
 8. Lenovo/Motorola (114 nap)
 9. ASUS (134 nap)
 10. LG (102 nap)
 11. HTC (115 nap)
 12. Razer (205 nap)

Megjegyzés: a lista alapvetően az amerikai frissítési időpontok alapján állt össze, de igyekeztek olyan gyártókat is szerepeltetni, amelyek nincsenek jelen az USA-ban. További infók és indoklás az AndroidAuthority oldalán.

A Nokia hozzáállása valóban példás, szinte már az összes telefonjuk megkapta az Android 9.0-t, még a középkategóriás és a belépőszintű modellek is. Nem lehet panasz a Sony-ra, a Xiaomira és a OnePlusra sem, a többi gyártónak viszont lenne még hová fejlődnie.

Forrás: AndroidAuthority

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid