Ennyibe kerülhetnek az új Huawei csúcsmobilok

0

Már eddig is sok minden kiderült a Huawei Mate 40 szériáról, most viszont tisztult a kép a dizájnnal kapcsolatban, ráadásul a várható árak is kiderültek. Sajnos nem lesznek olcsók az új modellek (sem).

Egy ismert szivárogtató árulta el, hogy mennyibe kerülnek majd az új készülékek. Állítólag az alábbi árcédulákra lehet számítani:

  • Huawei Mate 40 Pro: 1099 euró (~401 ezer Ft)
  • Huawei Mate 40 Pro+: 1399 euró (~511 ezer Ft)
  • Huawei Mate 40 RS Porsche Design: 2499 euró (~913 ezer Ft)

Az alap Mate 40 ára egyelőre nem ismert, de ez minden bizonnyal ezer euró alatt lesz, talán 800 euró (~292 ezer Ft) környékén, ha a tavalyi szériából indulunk ki.

A dizájnnal kapcsolatban volt egy kis kavarodás, először nyolcszög alakú kamerarendszert láthattunk, utána pedig kör alakút. Szerencsére most kitisztult a kép, igazából mindkét értesülés helytálló volt, így néz majd ki a Mate 40 széria kamerák szempontjából:

MAte 40, Mate 40 Pro, Mate 40 Pro+, Mate 40 RS

A Mate 40 Pro modellről már vannak valódi sajtóképek is:

A telefon 50 MP-es fő kamerával, 20 MP-es ultraszéles látószögű egységgel és 5x optikai zoomra képes telefontó kamerával jöhet. A negyedik szenzor pedig talán valamilyen színérzékelő lesz. Sajnos a periszkópos kamerát csak a Mate 40 RS Porsche Design kapja meg, ami külsőleg is jelentősen eltér majd a széria többi tagjától.

Íme egy fotó a hátlapi panelről:

A szenzorok itt egyébként annyiban térnek majd el, hogy két 8 MP-es telefotó kamera lesz, egy periszkópos megoldás 10x optikai zoommal és egy 3x optikai zoomra képes középtávú telefotó egység. Az 50 MP-es és a 20 MP-es kamera marad, az ötödik pedig egy ToF érzékelő lehet, de lesznek egyéb szenzorok is.

A Huawei Mate 40 mobilokat nemsokára bemutatják, október 22-én lesz az esemény, de az európai megjelenés még kérdéses, főleg a két drágább modell esetében.

Via PhoneArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid