Ennyit csúszott vissza a Huawei a telefongyártók toplistáján

0

Kijöttek a Canalys kutatóintézet legfrissebb becslései arra vonatkozóan, hogy az egyes okostelefon-gyártók mennyi készüléket adtak el az elmúlt időszakban. A nagy szereplők szinte felzabálták a Huawei piaci részesedését.

A Huawei tavaly rövid ideig még az első helyet is meg tudta szerezni, beelőzve a Samsungot és az Apple-t, most viszont már nem fértek fel a TOP 5-ös listára. A Canalys beszámolója szerint a 7. helyre csúszott vissza a kínai gyártó, amiben persze az is benne lehet, hogy eladták a Honor márkát.

A 2021 első negyedévére vonatkozó toplista alakulása egyébként már nem lesz meglepetés az olvasóink számára, hiszen nemrég a Strategy Analytics is hasonló adatokat közölt. A Samsung vezeti a piacot 22%-os részesedéssel, utánuk az Apple jön 15%-kal, és nem sokkal lemaradva, 14%-kal a harmadik helyen áll a Xiaomi.

Az Oppo és a Vivo is remekül teljesített, és az öt piacvezető vállalat közül mindenki tudta növelni az eladásait az egy évvel korábbi számokhoz képest, ráadásul nem is kevéssel.

Forrás: Canalys, via

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid