Érintéses ujjlenyomat-olvasóval jöhet a Galaxy S6

0

A SamMobile forrásai szerint a dél-koreai gyártó a Galaxy S6-ot már egy megújult ujjlenyomat-olvasóval látja el. Az eddigi “lehúzós” rendszer helyett áttérnek a használatot egyszerűsítő “érintéses” módszerre.

Napjainkban az ember egyik legszemélyesebb dolga a mobiltelefonja. Érthető tehát, hogy magánjellegű tartalmait mindenki biztonságban szeretné tudni saját készülékén. Ezt az igényt kielégítve hozták létre az okostelefon gyártó cégek az ujjlenyomat-olvasós biztonsági rendszert, amely napjainkban folyamatsan javuló kezelehetősége miatt egyre inkább kezd elterjedni. A Samsung 2014-ben, a Galaxy S5-ben vezette be a funkciót, amelyet azóta az S5 mini, a Galaxy Alpha, a Galaxy Tab S, a Galaxy Note 4 és a Galaxy Note Edge készülékek is megkaptak. Ez a szenzor azonban sok esetben igen nehézkessé teszi a mindennapi használatot, hiszen egy nagyobb készülék esetében nem túl kényelmes egy kézben tartani a telefont, miközben a Home gombon az egész ujjunkat végig kell húznunk. Egyetlen trükkel tehetjük hasznosabbá a funkciót, hogy ha több szögből regisztráljuk ujjunkat, ugyanis nem csak függőlegesen lehet ezt megtenni, és a Samsung 3 féle ujjlenyomatot is enged regisztrálni.

samsung-galaxy-s6-fingerprint-scanner

A gyártó azonban a Galaxy S széria legújabb tagját a forrás szerint egy új érzékelővel szereli fel. Az új szenzor az eddigiekhez hasonlóan a Home gombban lesz megtalálható, azonban az azonosításhoz elég lesz hozzáérni a gombhoz (bármilyen szögben), majd levenni róla az ujjunkat, ezzel jelentősen megkönnyítve a használatot.

Szoftveresen egyelőre nem várható újítás, azonban minden eddigi funkció elérhető lesz az ujjlenyomat-olvasóval, amelyek a következők:

  • A telefon feloldása
  • Weboldalakra való belejentkezés
  • Samsung felhasználói profil bejelentkezés/ellenőrzés vásárláskor
  • Privát mód feloldása
  • Fizetés PayPal-al

Sajnos, jelenleg még csak ennyit tudunk az új rendszerről, azonban már ez is nagyon jó hír lehet azok számára, akik eddig a nehézkes kezelés miatt nem használták okostelefonjuk ezen funkcióját.

SamMobile

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Gerendás Péter

Mechatronikai mérnök hallgató a BME-n, android rajongó.

NapiDroid