Ugyanaz az ujjlenyomat-olvasó lesz a Note 4-ben, mint az S5-ben volt!

0

Azt eddig is tudtuk, hogy a Galaxy Note 4-ben lesz ujjlenyomat-olvasó, hiszen már az S5-ben is volt, ráadásul a korábban kiszivárgott hírek is erre utaltak. Most azonban a szenzor pontos típusáról is lehullott a lepel.

Nagy változásra sajnos nem számíthatunk ezen a téren, hiszen minden bizonnyal a Galaxy S5-ben is megtalálható ujjlenyomat-olvasó kerül majd a Note 4-be. A Synaptics által gyártott Natural ID-ről van szó, ami a Home gomb mellett a képernyő alsó részét is felhasználja az azonosításra. Ez elég hasznos, mivel elvileg így pontosabb az érzékelés, de egy hatalmas méretű készüléken azért valószínűleg kevésbé lesz kényelmes, ha az ujjunkat úgy kell végighúzni, hogy az a kijelző alját és a gombot is érintse.

samsung-galaxy-note-4-elso-kep

Kiszivárgott Note 4 fotó

Néhány szoftveres újítást is kapunk az ujjlenyomat-olvasóhoz. Beállítható lesz például, hogy különböző személyek érintésére más-más alkalmazások jöjjenek elő, a weboldalakon pedig elég csak egyszer beírni a jelszavunkat, és utána az ujjlenyomatunkat használhatjuk a belépéshez. Ez egyszerre kényelmes és biztonságos is.

A Samsung Galaxy Note 4 bemutatója szeptember 3-án lesz, és valamikor a hónap közepén már meg is vehetjük majd a készüléket.

SamMobile

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid