Érkezik a Blackview MEGA 1 tablet: 11,5 colos, 120 Hz-es kijelző, 50 MP-es Samsung kamera és Widevine L1 támogatás

0

Ha valaki táblagépet vásárol, nem biztos, hogy csupán egy multimédiás lejátszó eszköz vagy egy játékgép a vágya, hanem sokszor egy olyan készülék, amely a produktivitásában is a segítségére lesz. A Blackview hamarosan érkező MEGA 1 modellje ennek az igénynek próbál megfelelni 11,5 hüvelykes, 120 Hz-es kijelzővel, Widevine L1 támogatással, 50 megapixeles Samsung kamerával, illetve különböző multitaszking funkciókkal, amelyekkel felpörgethetjük a hatékonyságunkat.

A táblagép hivatalos bejelentésére március 18-án kerül sor, és hogy a várakozás könnyebben teljen, igyekszünk bemutatni a készülék legvonzóbb tulajdonságait.

120 Hz-es képernyő

A Blackview MEGA 1 táblagép 11,5 hüvelykes, Full HD+ felbontású, 120 Hz-es kijelzővel debütál majd, amely folyamatosabb megjelenítést biztosít. A készülékkel valószínűleg élvezet lesz a tartalomfogyasztás, hála a Widevine L1 támogatásnak, és a négy beépített hangszórónak. A Widevine L1 tanúsítvány biztosítja, hogy a legnépszerűbb streaming szolgáltatásokat, mint amilyen a Netflix, az Amazon Prime, vagy a Disney+, 1080p felbontásban és minőségben vehessük igénybe.

Osztott képernyős multitaszking

A Blackview MEGA 1 vadonatúj oszlott képernyős és több ablakos multitaszking funkciókkal érkezik, amelyek képesek lesznek fokozni produktivitásunkat. A táblagép kis túlzással akár számítógép is lehet, miután csatlakoztattunk hozzá egy vezeték nélküli egeret és billentyűzetet. A MEGA 1 mellé stylus is jár, amellyel jegyzetelhetünk vagy rajzolhatunk. A készülék belsejében található 8800 mAh kapacitású akkumulátorral akár 20 órányi folyamatos működés is lehetséges. A 33 wattos gyorstöltéssel pedig mindössze 60 perc alatt 50%-ra tölthető a telep.

50 megapixeles Samsung kamera

Táblagéppel fényképezni eléggé idétlen dolog, és a legtöbb esetben hasztalan, mivel ócska képrögzítő egységek kerülnek a megfizethetőbb készülékek hátuljára. A Blackview MEGA 1 esetében azonban nem ez a helyzet, mi több, a tableten 50 megapixeles Samsung ISOCELL JN1 érzékelővel szerelt hátlapi kamera található, ami élénk színekkel rögzíti a pillanatot, és kedvezőtlen fényviszonyok között is elégséges végeredményekkel kecsegtet. Videótelefonálásra és önarcképek készítésére használhatjuk az előlapi 13 megapixeles képrögzítő modult. A táblagép számos kameramódot támogat, elérhető például a HDR, de van éjszakai fotózás is, egyéb opciók mellett, amelyeket az ArcSoft 9.0 algoritmus támogat.

MediaTek Helio G99 lapkakészlet, 4G modem

A tablet meghajtásáról 6 nanométeres gyártási eljárással készülő, 8 magos MediaTek Helio G99 lapkakészlet gondoskodik, amelynek részét képezi egy 4G modem is. Így a készülékkel közvetlenül csatlakozhatunk a mobilhálózatokra. A beépített akár 12 GB RAM-ot virtuálisan 24 GB-ra bővíthetjük, így akár 18%-kal gyorsabban indulhatnak az alkalmazások. A belső tárhely 256 GB, de ha ezt esetleg szűkösnek találnánk, bármikor bővíthetjük egy akár 1 TB kapacitású memóriakártya révén.

Android 13 alapokon nyugvó DokeOS_P 4.0 rendszer

A Blackview MEGA 1 Android 13 alapokon nyugvó DockOS_P 4.0 operációs rendszert futtat, amelynek egyaránt részét képezik a munkát, a tanulást és a szórakozást megkönnyítő alkalmazások, lehetőségek. Fentebb már említettük az új, osztott képernyős módot, de szintén a produktivitás fokozására hivatott a PC Mode 2.0, amely továbbfejlesztett, több ablakos multitaszkingot biztosít. A Workspace alkalmazás lehetővé teszi, hogy zökkenőmentesen váltsunk a személyes és professzionális profiljaink között, egyensúlyt teremtve munka és magánélet között.

Ár és elérhetőség

A Blackview MEGA 1 táblagép március 18-án debütál az AliExpressen, ahonnan nettó 199 dolláros áron rendelhetjük meg a 8 GB RAM-mal és 256 GB háttértárral szerelt változatot, de lesz 12/256 GB-os konfiguráció is. Ez a bevezető akció március 18. és 27. között érvényes, vagyis ha a készülék felkeltette az érdeklődésed, érdemes lesz mihamarabb lecsapni rá.

Forrás: Blackview

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás
NapiDroid