Erős hardvert kap a Samsung Galaxy A73

0

Eddig is sejteni lehetett, hogy középkategóriás mércével mérve egy erős ajánlat lesz a Samsung Galaxy A73, de a legújabb értesülések szerint a burkolata alatt szolgálatot teljesítő hardver felülmúlja korábbi számításainkat. A leleplezésre váró készülék nemrégiben tett néhány kört az egyik legnépszerűbb benchmark alkalmazáson belül, így most már tudjuk, hogy a belsejében Snapdragon 778G processzor végzi majd a számításokat.

A korábbi pletykák szerint az okostelefon lelke a Snapdragon 750G lett volna, de a mostani benchmark eredmények szerint a 6 nanométeres gyártási eljárással, a TSMC gyáraiban készülő Snapdragon 778G hajtja majd a prémium középkategóriás okostelefont. A processzor négy Cortex-A78, valamint szintén négy Cortex-A55 maggal rendelkezik, a grafikus gyorsítás feladatát pedig egy Adreno 642L GPU modul végzi. Természetesen a lapkakészlet támogatja az 5G hálózatokat a beépített X53 modemnek köszönhetően, illetve a tripla képfeldolgozó chip megléte sem mellékes.

Korábban kiszivárgott információk szerint a Samsung Galaxy A73 előlapját egy 6,7 hüvelykes Super AMOLED kijelző uralja majd, amelynek felbontása Full HD+, képfrissítési rátája pedig 120 Hz lesz. A bennfentesek úgy tudják, hogy a készülék hátoldalára egy 108 megapixeles elsődleges képrögzítő modul kerül, amely mellé két 8 megapixeles egység (ultraszéles látószögű és telefotó), valamint egy 2 megapixeles segédérzékelő társulhat be. Ez utóbbi lehet makró modul, vagy valamilyen mélységérzékelő megoldás, ezt még nem tudni pontosan.

Előzetes render a készülékről

A készülék burkolata alatt egy 5000 mAh kapacitású akkumulátor feszülhet, amely támogatja majd a 25 wattos gyorstöltést. Azt egyelőre nem tudni, hogy mikor tervezik bemutatni a Samsung Galaxy A73-at, mint ahogyan a várható ár is teljesen ismeretlen jelen pillanatban.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid