Európába is jön az erősebb Galaxy S5, de gyengébb lesz!

0

A Samsung eredetileg Dél-Koreába szánta a Galaxy S5 felturbózott változatát, ami ott azóta már kapható is. A Galaxy S5 LTE-A készüléket az új Snapdragon 805-ös processzor hajtja 3GB RAM társaságában, a felbontása pedig full HD-ről QHD-re nőtt.

Persze a legfőbb oka az új modell bevezetésének, hogy ez már támogatja az LTE Cat. 6 adatkapcsolatot, ami akár 300Mbps-os letöltési sebességet is lehetővé tesz. Dél-Koreában már rendelkezésre áll ehhez a megfelelő hálózat, és nem hagyhatták a felhasználókat olyan készülék nélkül, ami képes ezt kihasználni.

A legfrissebb hírek szerint Európába is jön majd a Galaxy S5 LTE-A (SM-G901 kódnévvel), de sajnos kicsit lebutítva. A 2.5GHz-es Snapdragon 805-ös processzor ugyan megmarad a gyorsabb adatkapcsolat támogatása miatt, de 3GB RAM helyett csak 2GB-ot kapunk. Emellett pedig a QHD felbontás is full HD-re csökken a kiszivárgott specifikációk alapján.

Samsung-Galaxy-S5-SM-G901-Benchmark-GFXBench

Összességében tehát egy olyan modellt kapnak az európai felhasználók, ami szinte mindenben megegyezik az eredeti S5-tel. Tekintve, hogy a Snapdragon 805 csak hajszálnyival gyorsabb a 801-esnél, már tényleg csak az LTE Cat. 6 támogatás marad, ami miatt ezt a készüléket érdemes lehet majd megvenni. Persze ehhez még hozzátartozik, a sima S5 is képes 150Mbps-os sebességre az LTE Cat. 4 adatkapcsolat révén, és a legtöbb helyen még ezt sem tudjuk kihasználni.

SamMobile

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Szakos Péter

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid