Európában is megjelennek a Huawei Nova 10 és Nova 10 Pro modellek, ennyibe fognak kerülni

0

A Huawei Nova 10 és a Nova 10 Pro forgalmazása már júliusban megkezdődött, de az értékesítés eddig a kínai piacra korlátozódott. A középkategóriás készülékek végre készen állnak arra, hogy meghódítsák az európai régiót, és a pontos árakat is tudjuk már.

Azt az ígéretet kaptuk, hogy az okostelefonok az elkövetkezendő hónapokban feltűnnek a Huawei Store kínálatában, de dátumokról egyelőre nem esett szó. Az árakat viszont közölték, így legalább azt tudni, hogy mennyit kell majd a malacperselybe dobálni, ha szeretnénk valamelyik Nova 10 készüléket.

Az alapmodell 549 eurós (kb. 222 ezer Ft) áron lesz kapható, ezért az összegért cserébe egy olyan mobilt szerezhetünk, amelyben Snapdragon 778G dolgozik. A lapkakészlet egy 6,67 hüvelykes, 120 Hz-es OLED megjelenítő takarásában végzi a számításokat, és a készülék “mindössze” egyetlen, 60 megapixeles felbontással és 100 fokos látómezővel rendelkező szelfikamerával bír. A Huawei Nova 10 hátoldalán 50 megapixeles elsődleges, 8 megapixeles ultraszéles látószögű, valamint egy 2 megapixeles mélységérzékelő kamera található. A hardveres összetevőket egy 4000 mAh kapacitású akkumulátor látja el energiával, a telep támogatja a 66 wattos gyorstöltést.

A Nova 10 Pro már egy kicsit komolyabb felszereltséggel rendelkezik, így aztán az ára is egy kicsit vastagabb lesz, 699 eurótól (kb. 282 ezer Ft) kell majd búcsút venni, ha birtokba szeretnénk venni a telefont. Ez nem kevés pénz, viszont egy 6,78 colos, 120 Hz-es OLED képernyőt kínáló mobil kerül a kezeink közé, amelynek kettős előlapi kamerája van. A már említett 60 megapixeles széles látószögű modul mellé egy 8 megapixeles érzékelő társul be. A hátoldalon található tripla kamerás képrögzítő rendszer nem változott, mint ahogyan a telefon belsejében is ugyanaz a Snapdragon chipkészlet duruzsol, mint az alapmodellben. A Pro kiadás viszont méretesebb akkumulátort kapott – a 4500 mAh kapacitású telepet pedig akár 100 wattos töltőkkel is táplálhatjuk.

Mindkét készüléket ugyanabban a konfigurációban lehet majd beszerezni, ami 8 GB operatív memóriát, valamint 256 GB belső tárhelyet jelent. Ami a színeket illeti, a választék kimerül az ezüst és a fekete árnyalatokban.

A Huawei Nova 10 mobilok társaságában érkezik a Huawei Watch D okosóra is, amely a prémium kategóriában igyekszik majd babérokat szerezni. Ezekhez az ambíciókhoz mérik majd a vételárát is, ami 399 euró (kb. 161 ezer Ft) lesz. Nyilván ez az összeg nem csekély, ugyanakkor érdemes észben tartani azt is, hogy a készülék igen fejlett egészségkövetési funkciókkal rendelkezik, került bele EKG-szenzor és még a vérnyomást is képes mérni, állítólag meglehetősen pontosan.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid