Európában már lenyomta az Apple-t a Xiaomi

0

Kijött a Canalys kutatóintézet Európára vonatkozó legfrissebb mobilpiaci jelentése, ami alapján hatalmas növekedést könyvelhetett el a Xiaomi, az eladási számokban még az Apple-t is felülmúlták.

Ha teljes Európát vizsgáljuk, akkor még mindig a Samsung az első 35%-os részesedéssel, a Xiaomi pedig óriási hajrával megszerezte a második helyet. A piac 23%-át uralja a kínai vállalat, miközben az Apple a harmadik helyre csúszott 19%-kal.

Az Oppo szintén nagyot lépett előre, már a negyedik helyen áll, a Huawei pedig hatalmas zuhanás után az ötödik lett.

Ha csak külön a mi régiónkat, vagyis Kelet-Közép-Európát nézzük, akkor a Xiaomi még jobb eredményt ért el, hiszen piacvezető a kínai gyártó 32%-os részesedéssel, míg a Samsungnak be kell érnie a második hellyel. Ez mondjuk már nem akkora meglepetés, hiszen 2020 végén is hasonló volt a helyzet.

A globális piacon még “csak” a harmadik helyen áll a Xiaomi, de már nagyon közel kerültek az Apple-höz, így nem kizárt, hogy hamarosan átveszik a világ második legnagyobb mobilgyártójának címét. Az igazsághoz persze hozzátartozik, hogy az Apple a prémium szegmensre koncentrál, nincsenek olcsóbb készülékeik, és messze ők keresik a legtöbbet a telefonjaikon, függetlenül az eladott darabszámtól.

Forrás: Canalys, via

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

A Napidroid.hu alapítója.

NapiDroid