Friss bemutató videókon a Huawei új rendszere, a Harmony OS 2.0

0

Ha az égiek is úgy akarják, akkor a következő hónapban startol a Huawei saját operációs rendszerének, a Harmony OS-nek a telefonokra szánt kiadása. Habár még mindig béta állapotban van, sorban érkeznek a videós bemutatók, amelyek az új szoftver működésébe és funkcióiba engednek betekintést.

Külalak szempontjából az egyik legfontosabb újítást a jobb felső sarokból lehúzható vezérlőközpont képében érhetjük tetten. A bal felső sarokban egy keresőmotort tudunk aktiválni, ha pedig az értesítésekre vagyunk kíváncsiak, akkor nincs más dolgunk, mint a megjelenítő tetszőleges pontján lefelé simítani.

A videós bemutatóban egy Huawei Mate 40 Prót használnak szemléltetés céljából. Az tagadhatatlan, hogy az applikációk villámgyorsan megnyílnak, tehát úgy néz ki, az optimalizációval  nem lesz gond.

Ugyanakkor a videót készítő illető emlékeztet bennünket, hogy ez a szélsebes alkalmazásindítás jelen pillanatban csak a belső fejlesztésű applikációk esetében érhető el, azt nem tudják garantálni, hogy a harmadik féltől származó szoftverek ugyanilyen sebességgel fognak működni.

Dizájn szempontjából azért a Harmony OS 2.0 nincs olyan nagyon messze a jelenleg is használatban lévő EMUI 11 felülettől. Az alábbi videón össze is hasonlítják a kettőt.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid