Európában is megjelenik a belépőszintű Motorola Moto G22

0

Hivatalosan is bejelentették a Motorola Moto G22 készüléket. A középkategória alsóbb szegmensébe sorolható okostelefon az európai piacon is meg fog jelenni, ahol 169,99 eurós áron (~65.600 Ft) lesz beszerezhető. Az alábbiakban röviden ismertetjük, hogy mégis mi jár ezért az összegért cserébe.

A nemrégiben leleplezett mobil bizonyos európai, latin-amerikai, közel-keleti, illetve ázsiai piacokon fog megjelenni. A Motorola németországi részlegének weboldalán már megtalálható a készülék, de egyelőre nincs elérhető készlet. A kínálat egyelőre csak egyetlen konfigurációt tartalmaz: 4/64 GB, amelyet háromféle árnyalatban lehet majd beszerezni. Választható a gyöngyfehér, a jégkék, illetve a fekete egyaránt. Bejelentésre került egy mentazöld variáns is, de azt még nem látni a listán.

A Moto G22 6,5 hüvelykes, 720 x 1600 pixel felbontású, 90 Hz-es képfrissítési rátával rendelkező LCD megjelenítővel büszkélkedhet, amelynek takarásában MediaTek Helio G37 lapkakészlet zakatol. A 8 magos processzor négy, 2,3 GHz-es órajelen pörgő Cortex-A53, valamint szintén négy, 1,8 GHz-es Cortex-A53 maggal végzi a számításokat. A telefon egyebek mellett rendelkezik ujjlenyomat-olvasóval is, amely az oldalsó keretre lett szerelve.

Az okostelefon hátoldalán 50 megapixeles elsődleges, 8 megapixeles ultraszéles látószögű, 2 megapixeles mélységérzékelő ,valamint egy szintén 2 megapixeles makró modul található. Az előlapi kamera egy kivágás belsejében foglal helyet a képernyő felső kerete alatt, középre igazítva, felbontása pedig 16 megapixel.

A Moto G22 burkolata alatt 5000 mAh kapacitású akkumulátor található, amely legfeljebb 15 wattos töltőkkel kompatibilis, ráadásul a készülék dobozába csak egy 10 wattos adapter kerül. A mobil már gyárilag Android 12 operációs rendszert futtat, 185 grammot nyom, méretei pedig 163,95 x 74,94 x 8,49 mm-esek. A készülék értékesítése a következő hetekben indul, hogy aztán lesz-e magyarországi forgalmazás, egyelőre nem tudni.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid