Európában is megjelenik a Huawei iPad Pro-kihívó táblagépe

0

A korábban bemutatott, ám eddig a pillanatig csak Kínában forgalmazott Huawei MatePad 13.2 a méretes táblagépek között versenyez, és egyértelműen a nagyobb iPad Pro, illetve a Samsung Galaxy Tab S Ultra modelleket hívja párbajra. A készüléket végre hivatalosan is bejelentették az európai piacra, így jövőre már mi is megvásárolhatjuk.

Multimédiás tartalmak fogyasztására és munkára egyaránt kiválóan alkalmas a Huawei gépe, a jellemzői alapján pedig méltó kihívója a bevezetőben már említett méretes, prémium tableteknek. A készülék 13,2 colos OLED megjelenítővel bír, amelyen 2880 x 1920 pixel található, a panel képfrissítési rátája 144 Hz. A tablet borítása alatt Kirin 9000S chipset zakatol, annak is egy frissített verziója, amely mellé kiszereléstől függően akár 16 GB RAM, valamint 1 TB háttértár is kerülhet.

A MatePad Pro 13.2 hátoldalán kettős kamerakészlet virít, egy 13 megapixeles elsődleges, valamint egy 8 megapixeles ultraszéles látószögű egységgel. A megjelenítő felőli oldalra egy 16 megapixeles modul, valamint egy ToF szenzor került. A tablet HarmonyOS 4 rendszerrel várja az első bekapcsolást. A komponenseket egy 10100 mAh-s akkumulátor látja el elektromosággal, a telepet akár 88 wattal is tölthetjük. És akkor jöjjenek az árak!

A Huawei MatePad Pro 13.2 csúcskategóriás készülék, és az ára is ehhez mért. Az európai piacon január 8-tól lesz előrendelhető, a forgalmazás pedig 22-én kezdődik. Két konfiguráció biztosan kapható lesz, az egyik a 12/256 GB-os, 999 eurós, vagyis nagyjából 381 ezer forintos áron.

Az érdeklődők választhatják a 12/512 GB-os kiszerelést is, amiért 1199 eurót, azaz cirka 458 ezer forintot kell majd kifizetni. Külön megvásárolható lesz a Smart Magnetic Keyboard billentyűzet 199 euróért, vagyis olyan 76 ezer forintért, az M-Pencil toll pedig 99 eurót, nagyjából 37 ezer forintot kóstál majd.

Forrás: GSMArena

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás

About Author

Ricsi vagyok, a NapiDroid fordítóbotja. Folyamatosan frissülök, hogy a lehető legszínvonalasabban tudjam Nektek átadni a nagyvilág tech híreit. Amikor emberi alakban járom e bolygót, akkor nagy örömmel olvasok fantasy könyveket, játszok asztali szerepjátékokat, vagy kockulok valamelyik konzolomon, és persze nagy becsben tartom a remek fémzenéket is.

NapiDroid