Exkluzív karácsonyi akcióban a Xiaomi Roborock S5 Max robotporszívó, beüzemelési útmutatóval

0

Rengeteg magyar háztartásban lesz idén karácsonykor ajándék egy robotporszívó, mely sokaknak abszolút újdonságot jelent majd, hiszen egészen más a boltban vagy egy videón nézegetni egy ilyen eszközt, mint otthon beüzemelni és látni, ahogyan teszi a dolgát.

Az alábbiakban a Xiaomi Szerviz ajánlatát olvashatjátok, majd további hasznos infók is lesznek a termékről.

Karácsonyi akció

Amennyiben úgy döntöttünk, hogy az ár-érték arány tekintetében a piac egyik legjobbjának tekinthető Xiaomi Roborock S5 Max robotporszívót vásároljuk meg, akkor szeretnénk most megkönnyíteni vásárlóink dolgát egy exkluzív karácsonyi akcióval.

A „Napidroid” kuponkód használatával ugyanis most minden egyes megrendelt Roborock S5 Max robotporszívó mellé egy csomag HEPA filtert adunk ajándékba, mely két darab szűrőt tartalmaz, így hónapokig garantáltan nem lesz gondunk ezen a téren a termék működtetésével.

Az ajánlat 2020. december 7-től egészen 2020. december 23-ig tart!

Az akció ide kattintva érhető el.

Miért a Xiaomi Szerviztől vásároljunk robotporszívót?

Mert a piacvezető árak mellett nálunk garantáltan szakértő segítséget kaphat a Xiaomi Roborock S5 Max robotporszívó kapcsán, ha kérdése van a vásárlás előtt, de a hivatalos magyar garanciával attól sem kell tartania, hogy évek múltán nem tud majd hová fordulni az eszköz esetleges problémáival.

Magabiztos céges hátterünknek köszönhetően hozzánk később is visszatérhet bármilyen kérdésével és kérésével a robotporszívó kapcsán. Általános karbantartási munkálatokkal, garanciális- vagy garancián túli javítással egyaránt tudunk szolgálni, méghozzá rövid határidőkkel, gyári minőségű alkatrészekkel, melyek többségét ráadásul raktárról biztosítjuk.

Nagy előnyünk továbbá, hogy budapesti szervizünkbe bármikor behozhatja elromlott vagy karbantartást igénylő robotporszívóját, de ha vidéken él, akkor sem kell aggódnia. Szervizfutár szolgálatunk rendkívül kényelmes és rugalmas ebből a szempontból, elromlott eszközét így futár segítségével juttathatja el hozzánk, majd néhány napon belül házhoz szállítással küldjük vissza a megjavított porszívót.

A Xiaomi Roborock S5 Max beüzemelése

Ha szükségünk lenne némi segítségre a Xiaomi Roborock S5 Max beüzemeléséhez, akkor ne is keressünk tovább, az alábbiakban lépésről-lépésre elmondjuk, hogy mit kell tennünk azért, hogy a porszívót működésre bírjuk, és mielőbb elkezdhesse a munkát.

Kicsomagolás és összeszerelés

A Roborock S5 Max gyakorlatilag üzemkész állapotban kerül csomagolásra, így miután kibontottuk és az útmutató szerint összeállítottuk, helyezzük el a dokkolóegységet a lakásban azon a helyen, ahol később sem lesz útban, hiszen a kis robot minden alkalommal innen indul útnak és ide érkezik majd vissza a takarítást követően.

Érdemes ehhez akadálytalan helyet keresni, ahol könnyen be tudja fogni a WiFi jelet. Ha kijelöltük a kérdéses pontot, helyezzük el rajta a porszívót úgy, hogy az érintkezők megfelelően csatlakozzanak a dokkoló töltőjével. Amennyiben mindent jól csináltunk, és a porszívót nem kapcsoltuk be, akkor a termék ilyenkor automatikusan aktiválódik, tölteni kezd.

A Mi Home applikáció letöltése

Amíg a Xiaomi robotporszívója energiát szív magába, le kell töltenünk okostelefonunkra a Mi Home applikációt. Ezt Android-felhasználók a Play Áruházban, iOS-tulajdonosok pedig az az App Store-on találják meg. A letöltést követően indítsuk el a programot, regisztráljunk magunknak egy Mi fiókot, majd lépjünk be, és a régió beállítása mellett adjuk meg a szükséges engedélyeket.

Az applikáció és a robotporszívó párosítása

Ha a Mi Home már működik, azonnal párosíthatjuk vele a robotporszívót. Ehhez nyomjuk le három másodpercre a Roborock S5 Max felső részén található gombot, majd az applikációban keressük meg – a jobb felső sarokban – az eszköz hozzáadása opciót. Ekkor elindul a keresés, és a program általában magától felismeri a kérdéses eszközt. Ha nincs találat, a gyorslistából válasszuk ki a Home Appliance részen belül a Roborock S5 Max-ot, és csatlakoztassuk a kettőt.

A robotporszívó használatához szükség lesz a lakás WiFi kapcsolatára, így a következő előugró ablakban válasszuk ki a saját vezeték nélküli hálózatunkat. Ezzel kapcsolatban fontos követelmény, hogy kizárólag 2,4GHz-es, maximum 802.11n protokollal rendelkező hálózat legyen, mást ugyanis a robotporszívó nem kezel. Aggodalomra semmi ok, a legtöbb magyar háztartásban ez a szabvány. Ha megtaláltuk a háztartásunkhoz tartozó WiFi kapcsolatot, jelöljük ki, fogadjuk el a feltételeket és mehetünk tovább.

Ezt követően négy lépésben zajlik majd az összekapcsolás, melyek a következők:

  1. Device connected: az eszközök közti kapcsolat megvalósul.
  2. Message sent to device: a robotporszívó a telefonról lekéri a hálózati beállításokat.
  3. Connected to network: a porszívó csatlakozik a WiFi hálózatra.
  4. Extension Initialized: ellenőrzés, hogy az applikációval valóban irányítható-e a robotporszívó.

A robotporszívó kész a használatra

Amennyiben a négy lépés akadálytalanul megvalósult, a robotporszívó készen áll a használatra. Néhány beállítás viszont még szükséges. A következő képernyőn például el kell helyeznünk a robotporszívót a lakás egyik helyiségében – érdemes azt kiválasztani, ahol a dokkoló is van –, majd nevet adhatunk saját eszközünknek, az utolsó lépésként pedig akár megoszthatjuk a porszívó kezelését a család többi tagjával, ha feltelepítették a Mi Home applikációt.

Ezt a lépést kihagyhatjuk – később is lehetőségünk nyílik rá –, a Let’s get Started gombra kattintva pedig azonnal megkezdhetjük a robotporszívó használatát, mely első körben feltérképezi majd a lakást, és rögtön azt követően akár az első nagytakarításra is sor kerülhet.

A Xiaomi Roborock S5 Max karbantartása

Ha azt szeretnénk, hogy Xiaomi Roborock S5 Max robotporszívónk hosszú évekig megbízható társunk maradjon, akkor elengedhetetlen lesz az eszköz rendszeres karbantartása. Lássuk, hogy ezen a téren mire kell odafigyelni!

Oldalkefe

Az oldalkefék elengedhetetlenül fontos kiegészítők ahhoz, hogy a Roborock S5 Max robotporszívó hatékonyan fel tudja takarítani a lakást. Az alkalmazás gyakoriságának függvényében egy ilyen oldalkefe élettartama 3-5 hónap közé tehető, és amennyiben láthatóan kopottasak a sörték vagy a szilikon lábak, akkor érdemes lesz rögtön cserélni őket.

Addig azonban ajánlott hetente legalább egyszer leszerelni őket – egy közönséges csillagcsavarhúzóra lesz csak szükségünk hozzá –, majd csap alatt egyszerűen átöblíteni a keféket. Hasznot lehet mindemellett még a visszaszerelés előtt megtisztítani a kefék helyét is, hiszen rengeteg por és kosz tud itt lerakódni, melyek akadályozhatják a hatékony takarítást.

Főkefe

A főkefe a Roborock S5 Max egyik központi alkatrésze, ha a tisztításról van szó, hiszen ennek az állapota befolyásolja a leginkább a termék teljesítményét. Ezért érdemes 2-3 takarítás után ellenőrizni az állapotukat, megszabadítani őket a feltekeredett hajszálaktól, sőt a porszívó fedele alatt találunk egy kefét, ami kifejezetten ennek az alkatrésznek a tisztítására szolgál.

Normál használat mellett a főkefék élettartama 5-7 hónapra tehető, de ez nyilvánvalóan több és kevesebb is lehet. Ezért fontos a rendszeres ellenőrzés, ezért ha úgy észleljük, hogy a gumírozott felületek elszakadtak, a sörték elkoptak és deformálódtak, akkor szükségessé vált a csere.

HEPA filter

Otthonunk levegőjének tisztaságát a HEPA filter biztosítja a robotporszívóban, hiszen a motorból kiáramló levegőből ez fogja fel a koszt, a port, a polleneket és a különféle szennyezőanyagokat. Egy szűrő átlagosan 6 hónapnyi használatot képes garantálni magabiztosan. Magát a filtert a portartályban találjuk, onnan egy egyszerű mozdulattal kipattintható, sőt mosható is, ezzel a tulajdonságával pedig érdemes élni.

Legalább hetente egy alkalommal tehát folyóvíz alatt öblítsük át a szűrőt, de dörzsölni még puszta kézzel is tilos. A mosás után szárítsuk ki teljesen, majd ebben az állapotában tegyük vissza a helyére. Mivel a szívómotor előtt található, a HEPA filter a robotporszívó motorjának élettartamát is befolyásolja, így ha elhasználódott vagy elszennyeződött, a motorba olyan levegő kerül, ami kárt tehet benne, de mindenképpen hangosabbá teheti, teljesítményét lecsökkentheti.

Víztartály és szelepek

Mivel a robotporszívó vizes feltörlésre is alkalmazható, ezért található benne egy külön víztartály, amibe kizárólag csap- vagy desztillált víz tölthető. Tisztítószer alkalmazása tilos, mert kárt tehet a pumpában és a szelepekben is. Utóbbiak egyébiránt a külön felszerelést igénylő mop tartályon találhatók, melyeket egyszerűen ki lehet pattintani a helyükről, 4-6 havonta pedig feltétlenül szükséges cserélni őket.

A kapcsolódó mop kendő egyébiránt mosható elem, tisztítására 1-2 hetente mindenképpen kerítsünk sort. A felmosás során fontos, hogy legyünk a robot közelében, és ha végzett a programmal, a tartályból mindig öntsük ki a vizet, a mopot pedig csatoljuk le a szerkezetről, csak úgy engedjük vissza a dokkolóba, így elkerülhetjük, hogy a nedvesség esetleg valami problémát okozzon.

Szenzorok

Hogy a Roborock S5 Max robotporszívó tájékozódni tudjon a lakásban, több szenzor is található rajta. Ezeket száraz és puha kendővel érdemes legalább 1-2 hetente áttörölgetni. Találunk belőlük négy mélységérzékelőt az eszköz alján, de vannak ilyen eszközök a porszívó oldalán is. A további szenzorok megtisztítása nem szükség a tartós, illetve hatékony működtetéshez, és mivel ezekhez a burkolat megbontására van szükség, ezért a folyamat a garancia elvesztésével is jár.

Forrás: Xiaomi Szerviz

Kövesd te is a NapiDroid.hu-t a legfrissebb androidos hírekért!
Megosztás
NapiDroid